Talopaketin hinta – mistä se koostuu ja miten talo maksetaan?

 

On tärkeää, että yksittäisen ihmisen yleensä kallein omaisuus, talo, on siihen sijoitettujen eurojen arvoinen. Asiakkaan tarpeet, toiveet ja resurssit huomioiden on mahdollista löytää jokaiselle sopivan kokoinen koti.

 

Kiiruna Talot ei ole markkinoiden halvin valmistalo, eikä se ole tavoitteemmekaan. Hinnoittelumme on avointa ja selkeää. Perustoimitussisältömme on itsessään kattava: talopakettiin ei tarvitse lisätä kalliita vapaavalintaisia sisältöjä, jotta talosta tulisi asuttava koti.

 

PA078410

 

Saattaisi löytyä edullisempiakin talopaketteja, mutta arvostamme laatua ja esimerkiksi sitä, että keittiössä on Puustellin kalusteet. - Hannele Huhtanen

Kiiruna Talojen talopakettien hintahaitari (pk-seudulle rakennettaessa) pienimmästä talosta suurimpaan (Luotomäki 78C – Laivaniemi 144C, perustoimitussisältö) on 125 900 – 192 500 € välillä.

 

Perustukset kuuluvat aina talopaketin hintaan. Kotisivuiltamme löytyvä suunnittelutyökalu kertoo tarkan paikkakuntakohtaisen hinnan. Toimituskulut sisältävät kaikki rahdit ja nosturikustannukset.

 

Talopaketin kattava perustoimitussisältö piilokustannukset minimoiden

 

Talohaaveen hintalappuun kannattaa laskea myös niin sanotut piilokustannukset, joita ovat esimerkiksi rakennusaikainen sähkönkulutus, rakennusaikainen mahdollinen vuokra-asuminen, jätteiden käsittely ja aika, joka rakennustyömaan siivoamiseen, toimitusten vastaanottamiseen ja suojaamiseen kuluu.

 

Kiiruna Talojen talopaketeissa piilokulut on minimoitu.

 

P9127422

 

Googlaamalla ”rakennusaikainen sähkönkulutus” löytyy lukuisia keskusteluja, joissa rakennusaikana käytetyn sähkön määrä on noussut hurjan korkeaksi tai muuten päässyt yllättämään rakentajan. Kiiruna Talot käyttää asiakkaan sähköä enimmillään kolmen viikon ajan, kun taloa toimituksen jälkeen viimeistellään.

 

Hoidamme myös työmaa-aikaisen siivouksen sekä kaikkien toimitusten vastaanottamisen ja suojaamisen. Jätettä syntyy pääasiassa toimituspäivänä talon suojauksia poistaessa. Tämä jäte on asiakkaan vastuulla.

 

Tonttikohtaiset maansiirtotyöt, liittymämaksut, rakennuslupamaksut ja talon ulkomaalaus eivät kuulu toimitussisältöömme.

 

Kiiruna Talo ei välttämättä ole halvin, mutta ei missään nimessä kalleinkaan ratkaisu. Koemme, että tämä on ehdottomasti kustannustehokkain valmistalo suhteessa siihen, mitä kaikkea talosta saa irti. Pääsimme kohtuullisilla hinnoilla vaikuttamaan moneen asiaan. -Anne Pursiainen

Kiiruna Talojen talopaketti maksetaan kuudessa erässä

 

Ensimmäinen erä, 2 % kauppasummasta, tulee maksettavaksi, kun talon pääpiirustukset toimitetaan asiakkaalle rakennusluvan hakemista varten. Toinen erä tulee maksuun rakennusluvan myöntämisen jälkeen. Rakennuslupa mahdollistaa rakenne- ja lvis-suunnittelun aloittamisen.

 

Kolmas lasku toimitetaan asiakkaalle perustusten teon jälkeen ja neljäs 30 vuorokautta ennen talopaketin toimitusta. Viides lasku tulee asiakkaalle talotoimituspäivänä. Kuudes, eli viimeinen lasku, lähetetään asiakkaalle, kun talo on muuttovalmis.

Saman verran olisimme joutuneet ottamaan lainaa myös omaan rakennusprojektiin. Tähän päädyimme, tämä meni niin sujuvasti. Talo valmistui itsekseen ja me saimme keskittyä stressaamaan muita asioita. – Silja Karisto

Kiiruna Talojen talopaketti voidaan toimittaa tontille 12 viikon kuluessa lainvoimaisesta rakennusluvasta. Asuntolainan maksu alkaa, kun rakennuslupa on myönnetty ja Kiiruna Talot lähettävät laskun numero kaksi.

 

Ensiasuntoaan ostaville nopea toimitusaikataulu tuo säästöä myös rakennusaikaisissa vuokrakuluissa. Kun asuntoon pääsee muuttamaan pian toimituksen jälkeen, vältytään useilta tiukoilta kuukausilta, jolloin samaan aikaa tulisi maksaa sekä vuokraa että lainanlyhennystä.

 

LUE LISÄÄ: Nopea rakentaminen – uhka vai mahdollisuus?

 

LUE LISÄÄ: Usein kysytyt kysymykset aiheesta talopaketti

 

Haluan tilata talokirjan!