Nopeasti rakennettu talopaketti – uhka vai mahdollisuus?

 

Voiko neljässä viikossa viimeistelty muuttovalmis koti olla laadukkaasti rakennettu?

 

Tässä postauksessa selvitämme sinulle, mitä tarkoittaa "muuttovalmis koti neljän viikon kuluttua toimituksesta" ja sen, mitä on nopea ja laadukas rakentaminen.

Olet ehkä huomannut, että monissa meidän mainoksissa tai somejulkaisuissa on maininta nopeasta rakentamisesta. Koti, joka on neljän viikon päästä toimituksesta muuttovalmis, saattaa kuulostaa epäilyttävän nopealta ja herättää huolen rakentamisen laadusta.

 

f0b6546e-6db1-42d8-a372-7eb1a542f02c

 

Nopeus on käsite, jota pitää hieman avata, jotta puhuisimme kaikki samasta asiasta. Sanapariin ”nopea rakentaminen” liittyy helposti mielikuva kiireestä, huolimattomuudesta tai huonolaatuisesta lopputuloksesta.
Kiiruna Talo todella valmistuu tilaelementtitoimituksen jälkeen neljässä viikossa muuttovalmiiksi kodiksi. Ennen toimitusta työtä on kuitenkin tehty jo usean kuukauden ajan – sekä me talotehtaalla, että asiakas omalla tahollaan esimerkiksi lupa-asioita selvitellen.

Myös perustukset on valettu (Perustava Oy) ja vesikatto rakennettu (Kiiruna Talojen omat asentajat) tontilla valmiiksi ennen kuin tämä neljän viikon kellotus alkaa.

 

Nopea vai sittenkin vain hyvin organisoitu?

 

Kiiruna Talo rakentuu nopeasti siksi, että toimintamme on hyvin organisoitua ja tarkasti vaiheistettua. Työ tehdään suurimmaksi osaksi siellä, missä se on helpoin tehdä: tehtaalla. Suurin osa asiakkaidemme kodeista on suoraan talopakettimallistostamme, jolloin työvaiheet ovat rakennustyöntekijöille tuttuja ja työvaiheet ovat hioutuneet varmoiksi.

Kiiruna Talojen työntekijöillä ei ole (ainakaan kovin paljoa) enempää sorminäppäryyttä, lihasvoimaa tai toistonopeutta kuin kilpailijoidenkaan työntekijöillä. Se, mitä Kiiruna Talojen työntekijöillä on, on mukava työpaikka, jossa on hyvä ilmapiiri sekä selkeästi vaiheistettu työ ja vakioidut työskentelyolosuhteet.

 

New call-to-action


Työtä ei tehdä sään armoilla ja työpäivän tehokkuus ei ole siitä kiinni, muistiko työpari ottaa kaikki työkalut ottaa mukaan työmaalle tai sattuiko työpari sairastumaan.

Ammattitaitoiset ja huolelliset rakennustyöntekijät ovat yksi omakotitalohankkeen tärkeimmistä resursseista. Tehtaalla kotisi rakentaminen etenee joka päivä, vaikka yksittäiset työntekijät olisivat joitakin päiviä nuhakuumeen kourissa, ulkomailla tai sairaan lapsen kanssa kotona.

Kun työmaa-aikainen rakentaminen kestää vain neljä viikkoa ja tehtävälista on etukäteen tarkasti tiedossa, aikataulullisia yllätyksiä ei pääse syntymään.

Näin ollen Kiiruna Talojen rakentaminen itsessään ei ole yhtään sen nopeampaa kuin rakentaminen nyt yleensä on. Mutta kun rakentaminen on organisoitu hyvin, nopeus tulee ikään kuin sivutuotteena.

 

Nopeus itsessään ei ole tavoittelemisen arvoista

 

Vastaus otsikon kysymykseen onkin, että nopeus itsessään ei ole tavoittelemisen arvoista. Huolellinen suunnittelu, vaiheistaminen ja prosessien tarkastelu sen sijaan on taloudellisesti järkevää ja nopeuttaa rakentamista.

Nopea rakentaminen säästää rakentajan rahoja monella eri tapaa: mahdollinen vuokralla-asuminen jää lyhyeksi ja esimerkiksi työmaa-aikainen sähkönkulutus jää pieneksi.

Yhteenvetona todettakoon, että hidas rakentaminen ei ole tae laadusta ja nopeasti rakennettu talo voi olla erittäin korkealaatuinen ja huolellisesti tehty. Talonäyttelyt, joita järjestämme ympäri Suomen, ovat hyviä tilaisuuksia tarkastella Kiiruna Talojen rakentamisen ja viimeistelyn laatua.

 

LUE LISÄÄ: Raksa-ajan tyypillisimmät sudenkuopat – näin vältät ne 

LUE LISÄÄ: Miksi yksikerroksinen omakotitalo?

 

 

HALUAN TILATA TALOKIRJAN

HALUAN JÄTTÄÄ YHTEYDENOTTOPYYNNÖN