Muuttovalmiin kodin sisustusvalinnat 

 

Kiiruna Talojen talopaketti on vaivaton ja turvallinen tapa hankkia koti. Vaikka uuden kodin ostaja ei joudu osallistumaan talon rakentamiseen, sisustus- ja kalustevalinnat saattavat tuottaa päänvaivaa. Tähän postaukseen on koottu vinkkejä sisustusvalintoja tekevälle.

 

– Puhutaan karkkikauppa-efektistä, kun asiakkaalle tulee olo, että on liikaa vaihtoehtoja. Tässä yksi syy, miksi olemme pyrkineet pitämään meidän sisustusmateriaalivalikoiman kohtuullisen yksinkertaisena ja ajattomana, Jenni Palomaa Tornion talotehtaalta kertoo.

 

Pohjoisen Suomen asiakkaat käyvät talopakettikauppoja tehtäessä tekemässä materiaalivalinnat Jennin ja talomyyjän kanssa talotehtaalla.

– Etelän päässä myyjä hoitaa nämä valinnat asiakkaan kanssa, mutta toki minäkin vastaan kysymyksiin oikein mielelläni. Jos asiakas ei pääse pitkän välimatkan vuoksi tehtaalle, niin WhatsApp laulaa, kun pohdimme eri materiaalivaihtoehtoja.

 

sisustusvalinnat2

Eri ikäiset talon ostajat tekevät valintansa toisinaan hyvin erilaisin motiivein.

– Vanhempi pariskunta saattaa tehdä valinnat rohkeammin oman maun mukaan, nuorten ihmisten on toisinaan vaikeampi ajatella rakentavansa loppuelämän kotia. Esimerkiksi työpaikkojen perässä ollaan tarvittaessa valmiita muuttamaan, silloin sisustusvalinnoissa pitää ajatella jälleenmyyntiarvoa ja suosia melko neutraaleja värejä.

 

Talopaketin ostajat ovat olleet tyytyväisiä sisustusvalikoiman laajuuteen.

– Olemme rakentaneet valikoimasta mahdollisimman pitkäikäisen. Rokkia ja rähinää ei löydy vakiona, eli jos sellaista haluaa, ne pitää sitten tilata malliston ulkopuolelta. Tuo uusi vaalea laminaatti on ollut todella suosittu sellaisten sisustajien keskuudessa, jotka haaveilevat mahdollisimman vaaleasta, lähes valkoisesta, lattiasta.

 

Talopaketista kodiksi – sisustuksen yhtenäisyyteen kiinnitetään nykyään enemmän huomiota

 

Sisutusvalintojen parissa mielellään työskentelevä Jenni kertoo keittiön kaappien valinnan tuottavan päänvaivaa suurimalle osalle talopaketin ostajista.

 

– Kaapistoista voi tehdä monenlaisia variaatioita, ylä- ja alakaappien sekä välitilalevyn sävy- ja materiaalivalinnoilla. Täysin kiiltävä pinta näyttää hyvälle, mutta sormenjäljet ja muu lika näkyy siinä selvästi. Korkeakiiltoisiin oviin saatetaan silti päätyä, jos esimerkiksi takan edustan laatoitus on kiiltävä. Näin kokonaisuus säilyy yhtenäisenä.

 

Keltasirkuntie9-11 2Keittiön suhteen saareke pitää suosionsa. Saareketta on mahdollisuus leventää, jolloin kaappitila kasvaa ja saareke toimii myös niin sanottuna aamupalapöytänä.

– Keittiön ikkuna voidaan vaihtaa oveksi, jolloin käynti takaterassille on keittiöstä.

 

Muuntuva kokonaisuus – talopaketti, joka kestää aikaa

 

Kiiruna Talojen talopaketissa seinät on maalipinnalla, ellei muusta sovita. Maalattavien seinien kanssa revittely olisi turvallista, mutta useimmat pitäytyvät turvallisissa harmaan sävyissä.

– Seinien suhteen kylpyhuoneissa tehosteraitojen teko on jäänyt lähes kokonaan pois. Tehosteet ovat koko seinän kokoisia.

 

_51A4191 2
Suuret ikkunat ovat edelleen suosittuja.

– Kaikkiin malleihin on mahdollista saada suuremmat ikkunat, jos esimerkiksi olohuoneeseen halutaan lasiseinämäistä ilmettä. Myös huonekorkeuden korotus onnistuu.

– Jos vähänkään tuntuu, että olisit ideoita vailla, niin minuun saa olla yhteydessä. Laitan mielelläni ehdotuksia tulemaan, Jenni lupaa.

 

LUE LISÄÄ: Valmistalon ulkonäkövariaatiot – tältä Kiiruna Talo näyttää

 

LUE LISÄÄ: Raksa-ajan tyypillisimmät sudenkuopat

 

HALUAN TILATA TALOKIRJAN