Mökin rakentaminen vuokrakäyttöön on houkutteleva ajatus tilanteessa, jossa kotimaan matkailu vetää hyvin. Vuokraamalla omaa vapaa-ajanasuntoaan saa katettua oman lomailun kustannukset ja hankittua lisätuloja. Huomio nämä seikat, kun suunnittelet uuden lomakodin rakentamista!

 

 

Vuokraa mökkiäsi – huomioi vapaa-ajanasunnon suunnittelussa myös vuokralaiset

Vapaa-ajanasunto, jota on tarkoitus vuokrata muillekin lomalaisille, tulee suunnitella hieman eri tavalla kuin vain yhden vakituisen porukan käytössä oleva mökki. Tähän postaukseen on koottu asiat, jotka kannattaa huomioida, mikäli toiveissasi on rakentaa mökki lisätulojen hankintaa varten. 

 

Toimivassa vapaa-ajanasunnossa ei tarvitse olla valtavasti pinta-alaa, kunhan huonejako ja tilankäyttö on järkevää. Kun puhutaan asunnosta, jossa on tarkoitus lomailla, helppous ja käytännöllisyys nousevat avainasemaan. 

 

Huomio nämä asiat, kun rakennat mökin vuokrakäyttöön:

 • Huonejako, joka mahdollistaa esimerkiksi kahden perheen lomailun, esimerkiksi kaksi vessaa ja tarpeeksi isot makuuhuoneet.
 • Tarpeeksi säilytystilaa. Suurilla hyllyillä varustetut vaatekaapit, jonne esim. matkalaukut on helppo laittaa säilöön, tai purkaa nopeasti. Varmista, että henkaritilaa on eteisen lisäksi myös makuuhuoneissa.
 • Mahdollinen varasto sisäänkäynnin yhteydessä, esimerkiksi harrastusvälineitä varten. Kun mökissä majoittuu useampi perhe tai ystäväporukka, harrastusvälineet saattavat viedä yllättävän paljon tilaa.
 • Talvikohteissa kodinhoitohuoneeseen kannattaa varata tilaa kuivauskaapille.
 • Huonejako, joka mahdollistaa yhdessäolon ruokaa laittaessa.
 • Hyvin varusteltu keittiö, jossa on tehokkaat kodinkoneet.
 • Talon energiatehokkaat rakenteet ja lämmitysmuoto. 

Tehokkaiden kodinkoneiden rooli korostuu keittiössä isolle porukalle kokatessa. Myös lomamalliston Kiiruna Taloihin kuuluu vakiona tehokas ja käyttäjäystävällinen imevä Bora Pure -liesi.

 

Kaikkien Kiiruna Talojen vakiotoimitussisältöön kuuluu maalämpö asennuksineen. Kaikissa rakenneratkaisuissa on huomioitu energiatehokkuus. Rakenneratkaisuihin pääset tutustumaan täältä.Laadukkaasti rakennettua ja energiatehokasta vapaa-ajanasuntoa on huoletonta käyttää ja vuokrata 

 

Mökin kauniit ja kestävät materiaalit tuovat rentoutta sekä lomailijalle että vuokranantajalle – hirsi, maalämpö ja laadukkaat pintamateriaalit kruunaavat lomakodin

 

Loma-mallimme ovat Kiiruna Hirsitaloja, joissa upea 260 mm korkea massiivihirsi tuo näyttävyyttä sekä sisä- että ulkopuolelle. Vakiohuonekorkeus hirsitaloissamme (myös lomamalleissa) on 256 cm. Huonekorkeuden korotus onnistuu 280 cm korkeuteen saakka.

 

Loma-mallistostamme löydät täydellisesti vapaa-ajanasumisen tarpeisiin suunniteltuja talomalleja. Sisäänvedetyt terassit tai talon L-muoto luovat lomakotiin kaivattua yksityisyyttä. Löydät mallistostamme niin kahden makuuhuoneen pienen kakkoskodin kuin neljän makuuhuoneen hulppean vapaa-ajanasunnon.

 

Tutustu lomamallistoon ja hintoihin täältä.

 

dji_fly_20231120_150856_921_1700485866400_photo_optimized

 

Hirsi itsessään on kestävä, lähes huoltovapaa, esteettinen ja kaikin puolin miellyttävä materiaali. Kun vapaa-ajanasunto on vuokrakäytössä, pintamateriaalien valinnassa kannattaa kiinnittää erityinen huomio kestävyyteen ja helppoon huollettavuuteen. 

 

Huomioi nämä asiat mökin pintamateriaaleissa ja kalustuksessa:

 • Laatoitettu eteinen kestää paremmin kosteuskuormaa, jos mökissä majoittuu isompi porukka.
 • Varaa eteiseen riittävästi naulakkotilaa.
 • Valaistu eteiskaappi tuo käytännöllisyydellään ripauksen luksusta eteistiloihin ja jouhevoittaa ulkovaatteiden etsimistä.
 • Varaa kodinhoitohuoneeseen tilaa vaatteiden ja varusteiden kuivattamiselle, harkitse kuivauskaappia.
 • Kiiruna Talojen vakiotoimitussisältöön kuuluu lattiamateriaalina laadukas vinyylilankku, joka kestää kulutusta. 
 • Valitse kiintokalusteiden (Kiiruna Taloihin keittiö- ja muut kalusteet tulevat Puustellin laadukkaasta valikoimasta) ovet korkeampaa kulutusta kestävästä luokasta, sillä vuokrakäytössä pinnat ovat kovilla.
 • Tulisija tuo vapaa-ajanasuntoon miellyttävän tunnelman.

 

Käytännön asioiden, kuten keittiön toimivuuden ja urheiluvaatteiden kuivatuksen, lisäksi talotekniikan helppokäyttöisyys on osa onnistunutta lomakokemusta. Maalämpö on huoleton ja toimintavarma lämmitysmuoto, joka kuuluu kaikkien Kiiruna Talojen perushintaan. Mikäli maalämpöä ei voida asentaa alueelle, jonne mökki rakennetaan, hyvitämme erotuksen edullisempaan lämmitysmuotoon. 

 

 

Kiiruna Talon rakennuttaminen onnistuu vaivatta arkesi ohessa myös toiselle paikkakunnalle

 

Usein vapaa-ajanasunto tai mökki rakennetaan eri paikkakunnalle kuin vakituinen asuinpaikkakunta. Vaivattoman ja ennakoitavan rakentamisprojektin arvo nousee toiselle paikkakunnalle rakennettaessa entistä suurempaan arvoon. 

 

Kiiruna Taloa rakennettaessa sinun ei tarvitse olla työmaalla vastaanottamassa tavaratoimituksia tai suojaamassa työmaalle toimitettuja materiaaleja. Kaikki Kiiruna Talot rakennetaan lähes 100 % valmiiksi talotehtaan suojissa. 

 

P1019821 2

 

Talotoimituspäivän jälkeen taloa viimeistellään vain muutamien viikkojen ajan, kunnes muuttovalmis vapaa-ajanasunto luovutetaan sinulle. Selkeä ja pitävä aikataulu on myös rahoituksen hankkimisen kannalta olennaista. 

 

Kiiruna Talon hinnoittelu on avointa, löydät kaikkien talomalliemme hinnat verkkosivuiltamme. Tässä muutamia asioita, jotka kuuluvat myös lomamalliemme perushintaan:

 • perustukset
 • maalämpö asennuksineen
 • Puustellin keittiö ja mm. Bora Pure -liesi.
 • sisustustyöt

Loma-Kiiruna mallistoissa on sama toimitussisältö, kuin Kiiruna Hirsitaloissa. 

 

Löydät ajantasaisen toimitussisällön tämän linkin takaa.

 

Tarpeitasi vastaava muuttovalmis mökki tai vapaa-ajanasunto

 

Kaikki talomallimme ovat esimerkiksi huonejaon ja huoneiden koon suhteen vaivatta muokattavissa. Sopivan kokoisia makuuhuoneita saadaan juuri tarvitsemanne määrä kuhunkin talomalliin.

 

IMG_8052

 

Tämän linkin takaa löydät listauksen yleisimmistä muutostöistä, joita asiakkaamme toivovat taloihinsa. Tässä listausta muutostöistä, joilla esimerkiksi vapaa-ajanasunnon saa muokattua teidän tarpeita ja silmää miellyttäväksi:

 • suuremmat ikkunat
 • ikkunoiden sijoittelu eri tavalla kuin perusmallissa
 • jyrkempi tai loivempi kattokulma
 • integroidut kodinkoneet
 • huonekorkeuden korotus
 • kodinhoitohuoneen lisävarusteet
 • autokatos ja varasto
 • hirsipanelointi

Jos mökille on tarkoitus rakentaa ulkosauna, sauna voidaan jättää päärakennuksesta kokonaan pois, jolloin hyvitämme asiakkaalle muutamien tuhansien eurojen suuruisen summan.

 

Mikäli mökkitontille ei ole mahdollista asentaa maalämpöä, myös toisen lämmitysjärjestelmän valinta onnistuu. Mikäli valittu järjestelmä on edullisempi kuin maalämpökokonaisuus, hyvitämme tämän erotuksen asiakkaalle.

 

Talon päätyyn on mahdollista saada autokatos. Autokatoksen yhteydessä on aina varasto, joka soveltuu esimerkiksi talviurheilukohteissa välineiden huoltoon ja säilytykseen. Tarkemmat tiedot autokatoksen hinnoittelusta ja ominaisuuksista saat edustajiltamme.

 

 

Kiiruna Talo on kustannustehokas ratkaisu – vapaa-ajanasuntoasi viimeistellään toimituspäivän jälkeen vain muutaman viikon ajan

 

Kiiruna Talon nopea rakentuminen sopii erinomaisesti tilanteeseen, jossa vapaa-ajanasunto tulee eri paikkakunnalle kuin vakituinen koti. Rakennamme vapaa-ajanasuntosi 100 % muuttovalmiiksi ennen kuin luovutamme sen sinulle.

 

Kiiruna-Talot-Hietala-6

 

Vapaa-ajanasunto toimitetaan tontille tilaelementteinä. Tilaelementit ovat valmiin kodin osia, joissa esimerkiksi sisustustyöt on tehty ja kiinteät kalusteet asennettu. Tilaelementtirakentaminen takaa rakentamisen tasaisen korkean laadun ja 100 % kuivaketjun. Yksinkertaisuudessaan Kiiruna Talon rakentuminen etenee näin: 

 

Vapaa-ajanasunnon rakentaminen vaihe vaiheelta – mökki helposti muuttovalmiina

 

1. Sinä hankit tontin ja tilaat tontille maatyöurakoitsijan

2. Me toimitamme aineiston, jolla pääset hakemaan rakennuslupaa

3. Me valamme tontillesi vapaa-ajanasunnon perustukset, joiden päälle rakennamme vesikaton odottamaan talotoimituspäivää

4. Samaan aikaan rakennamme talotehtaalla vapaa-ajanasuntosi. Tilaelementin kuljetetaan tontille huolellisesti suojattuina.

5. Talotoimituspäivänä vesikatto nostetaan kivijalan päältä sivuun, tilaelementit nostetaan paikoilleen ja vesikatto vielä koko komeuden päälle

6. Tämän jälkeen viimeistelemme kotiasi vielä muutaman viikon – maksimissaan neljän viikon – ajan

7. Luovutamme muuttovalmiin vapaa-ajanasunnon sinulle 

 

Tämän linkin takaa löydät lisätietoja tilaelementtirakentamisesta.

 

 

Järjestämme talonäyttelyn jokaisessa rakentamassamme kodissa ja vapaa-ajanasunnossa. Talonäyttely on loistava tilaisuus tulla toteamaan rakentamisemme korkea laatu. Alla olevasta linkistä löydät tulevat talonäyttelyt:

 

Katso seuraava talonäyttely lähialueellasi.