Kiiruna Taloissa ilmanvaihtoputket ovat lämpimässä, ja ne asennetaan tilaelementteihin valmiiksi jo Tornion tehtaallamme. Näin talon valmiusaste on korkeampi tontille saapuessa. Työ tehtaalla säästää aikaa ja kustannuksia. Tämän lisäksi  tapamme ilmanvaihdon toteuttamiselle perustuu useaan laadulliseen näkökulmaan.

 

Miksi Kiiruna Taloissa ilmanvaihto rakennetaan sisälle? 

 

Rakennamme Kiiruna Taloissa ilmanvaihdon sisälle, sillä haluamme taata rakentamisen korkean laadun. Ilmanvaihtoputket asennetaan moduuleihin talotehtaallamme Torniossa, ja ne tulevat tontille osittain kattorakenteen sisällä. 

 

Yläpohjassa on 50 mm paksu uretaanieriste, joka varmistaa yläpohjan pitkäaikaisen tiiveyden. Tämä eriste mahdollistaa myös lämmityksen aloittamisen heti kun moduulit on asennettu, ja estää tehokkaasti kondensoitumisen kovillakin pakkasilla. Vastaavasti aurinkoisilla keleillä tumma kattomateriaali nostaa yläpohjan lämpötilan korkeaksi, mutta uretaanieriste estää lämmön pääsyn talon sisälle huonetiloihin. Tällöin talo pysyy viileänä.  

 

  Eteinen (3)_HR

 

Viisi hyvää syytä sille, miksi ilmanvaihto rakennetaan sisälle lämpimään huonetilaan: 

  

  1. Energiatehokkuus: Ilmanvaihtoputkien pitäminen lämpimässä tilassa varmistaa Kiiruna Talon erinomaisen energiatehokkuuden myös kylminä vuodenaikoina, sillä lämpöä ei karkaa putkien kautta ulos.

  

  1. Lämpötilojen vaihtelu ei vaikuta: Lämpimillä keleillä yläpohjan kuumuus ei pääse kuumentamaan niin helposti sisätiloja yläpohjan eristeen ansiosta.

  

  1. Ei kondenssia: Ilmanvaihtoputket eivät voi kondensoida lämpimässä yläpohjassa, mikä auttaa säilyttämään rakenteiden tiiveyden.

 

  1. Tiiveys: Yläpohjan tiiveys on ratkaisevan tärkeää koko talon tiiveyden kannalta. Lämpimään rakennetut ilmanvaihtoputket vähentävät tarvetta läpivienneille, jolloin säilytämme talon tiiveyden. Yläpohja puhkaistaan vain kolmesta tai neljästä kohdasta, riippuen siitä tarvitaanko taloon radonputkea. Olemmekin saaneet Vertialta tunnustuksen: tutkitusti markkinoiden tiivein talo. 

  

  1. Kustannustehokkuus: Tehtaassa rakentaminen säästää myös rakentamisen kuluissa. Työmaalla tehtävät työt ovat huomattavasti arvokkaampia verrattuna tehtaassa rakentamiseen. Taloa toimitettaessa tontille sen valmiusaste on korkea. Tämä vähentää työmaalla tarvittavaa työaikaa ja tästä aiheutuvia ylimääräisiä kuluja.

 

Rakennustapamme tuo useita teknisiä etuja 

 

Rakentaessamme Kiiruna Talojen ilmanvaihdon lämpimiin huonetiloihin, saavutamme useita teknisiä etuja, joista emme ole valmiita luopumaan. Ilmanvaihto saadaan siististi piiloon koteloinnin avulla. Tiivis talo takaa turvallisen ja terveellisen asumisen vuodenajasta riippumatta. Energiatehokkuus ja rakentamisen kustannussäästöt näkyvät myös positiivisesti rakentajan lompakossa.

 

 

Makuuhuone (5)_HR-1