Tietyt aiheet toistuvat hirsitaloa suunnittelevien asiakkaiden kysymyksissä. Tässä postauksessa on koottuna kymmenen tärkeintä kysymystä ja vastaukset niihin. 

 

1. Kuinka pitkä hirsitalon hankeaika on?

 

Kiiruna Hirsitalon hankeaika on saman pituinen kuin rankarunkoisenkin Kiiruna Talon eli keskimäärin kolme kuukautta rakentamisvaiheen aloituksesta muuttovalmiin kodin luovutukseen (RTS, 2020).

 

Itse hirsitalon rakentaminen kestää noin 6-8 viikkoa, joista 4 viikkoa tehtaalla ja 2-4 viikkoa viimeistelyä työmaalla. Muu aika kuluu lakisääteisiin lupaprosesseihin ja suunnitteluun.

 

Usein tontin hankinta, maatyöt ja erilaiset lupa-asiat vievät eniten aikaa. Kiiruna Talon itsensä valmistuminen on ripeä ja sujuva prosessi.

 

2. Miten hirsitalot rakennetaan?

 

Rakennamme hirsitalot tilaelementtitekniikalla.  Tilaelementti on osa valmista taloa.

Tilaelementtirakentamisessa on useita hyviä puolia: huolellisesti suunniteltu konsepti on kustannustehokas, joten voimme myydä hirsitaloja kohtuulliseen hintaan. Tehtaassa rakennettaessa talojen laatu pysyy tasaisen korkeana, muun muassa vakituisen ja osaavan työvoiman sekä vakaiden työolojen ansiosta.  Minimoimalla työmaa-aikainen rakentaminen maksimoidaan budjetin ja aikataulujen ennustettavuus.

 

Lue täältä lisää tilaelementtirakentamisesta.

 

HALUAN JÄTTÄÄ YHTEYDENOTTOPYYNNÖN

 

 

IMG_20210206_141730_567

 

3. Millainen pintakäsittely talon hirsissä on?

 

Talon sisäpuolen hirsipinnat käsitellään Paneeli-Ässän Hirsisuojalla, joka suojaa puuta UV-säteilyltä ja kellastumiselta jättäen kauniin puupinnan kuitenkin näkyviin. Hirsisuojan sävy on puolihimmeä, TVT 3466.

 

Talon ulkopuolen hirsipinnat käsitellään Pinja Wood Stain -kuullotteella. Väritön kuullote suojaa puuta kosteudelta, auringonvalolta ja lialta. 

 

Talon ulkopuolen hirsipintojen maalaus on makukysymys. Talon mahdollinen julkisivumaalaus on asiakkaan vastuulla.

 

4. Millainen hirsitalomallisto Kiiruna Taloilla on? Voinko tehdä malleihin omia muokkauksia?

 

Täältä pääset tutustumaan hirsitalomallistoomme. Kaikki hyväksi havaitsemamme pohjaratkaisut on vakioitu talomalleiksi, joista kaikki ovat toteutettavissa joko hirsitalona tai rankarunkoisena puutalona.

 

Mallistoomme kuuluu monenlaisia koteja alle sadan neliön kodeista lähes kahdensadan neliön koteihin. Mallistossamme on huomioitu myös pienehköt ja usein kapean malliset kaupunkitontit.

 

Muutokset pohjaratkaisuihin onnistuvat tilaelementtien sallimissa rajoissa. Esimerkiksi makuuhuoneiden paikkaa ja kokoa on usein helppo muokata ja tilaelementtejä on mahdollista sijoitella uudelleen. Rakennamme talot kuitenkin vahvasti omiin pohjaratkaisuihin nojaten, näin suunnittelukustannukset pysyvät rakentajalle kohtuullisina.

 

Muutokset talon ulkonäköön onnistuvat niin katon muodon, terassien tyylin kuin ikkunoidenkin suhteen. Hirsitalon ulkonäkö on varioitavissa mieltymystesi mukaan.

 

Mainoskuvastossamme korostuu modernit ja pelkistetyt hirsitalot, mutta perinteisemmän näköiset kodit onnistuvat yhtä lailla. 

 

128C hirsi etupiha päivitetty

 

5. Millaisia sisustusvalintoja hirsitaloon on mahdollista tehdä?

 

Voit valita hirsitaloosi lattiamateriaalit, väliseinien maalisävyt, ikkunoiden koot, kodinkoneet, keittiökalusteet, vaatekaapit, mahdolliset lisä-WC:t jne. normaalisti sisustustuotevalikoimastamme.

 

Hirsitaloissamme vakiohuonekorkeus on mukavat 256 cm, mutta mikäli kaipaat tilaan vielä lisää ilmavuutta ja korkeutta, on huonekorkeus mahdollista korottaa yhdellä hirsikerralla 280 cm korkeaksi. 

 

Rakennamme vain täysin muuttovalmiita koteja. Talon hinta on aina muuttovalmiille kodille, emme myy esimerkiksi sisustusta vaille valmiita talopaketteja.

 

HALUAN JÄTTÄÄ YHTEYDENOTTOPYYNNÖN

 

6. Mitä kaikkea kuuluu muuttovalmiin hirsitalopaketin toimitussisältöön?

 

(Hirsi)talopaketteja vertaillessa on ensiarvoisen tärkeää, että vertaat eri talotehtaiden toimitussisällöt läpi kohta kohdalta. Toimitussisällöissä ja sitä kautta talopaketin todellisessa loppuhinnassa on valtavia eroja valmistajien välillä. Kaikkiin muuttovalmiisiin talopaketteihin ei kuulu yhtä laajasti esimerkiksi sisustustyöt, kiinteät kalusteet jne.  Muuttovalmis-termin käytössä on suuria eroja sen suhteen, kuinka muuttovalmis talo lopulta asiakkaalle luovutettaessa on. 

 

Kiiruna Hirsitalon vakiotoimitussisältö on erittäin kattava sisältäen muun muassa:

 

  • täydellisen maalämpötoimituksen
  • vakioperustukset
  • talon sähkötyöt ja suunnitelmat
  • Puustellin kiintokalusteet
  • keittiön kodinkoneet
  • täydelliset sisustustyöt
  • työmaa-aikaisen siivoamisen

 

Asiakkaana pääset jo tutustumisvaiheessa hyvin kärryille hirsitalopaketin lopullisesta hinnasta.  Saat pitävän hinnan talopaketillesi ennen sen toimitusta. Kiiruna Taloa rakennettaessa budjetissa on aidosti mahdollista pysyä. 

 

 

7. Voinko jättää maalämmön pois hirsitalopaketistani?

 

Kyllä. Se, kuinka paljon maalämmön pois jättämisestä hyvitetään, riippuu tilalle tulevasta lämmönlähteeestä ja talon koosta. Tarkan tapauskohtaisen vastauksen saat myyjältä. Yleensä hyvitetty summa sijoittuu 4 000 - 8 500 € välille.

 

8. Millaiset rakenneratkaisut hirsitalossa on?

 

Kun hirsitalon ylä- ja alapohja on asianmukaisesti rakennettu, hirsitalo on käytännössä ikuinen. Kiiruna Hirsitaloissa on hyväksi havaittu, turvallinen lämpöalapohja. Alla olevassa videossa Pentti Sutinen avaa alapohjan saloja selkokielellä:

 

 

Yläpohjan tiiveyden takaa osb-levy, uretaanieristelevy sekä 450 mm kerros ekovillaa.

 

Hirsitaloissamme on koneellinen ilmanvaihto. Hallittu ilmanvaihto on tärkeä osa hirsitalon asumismukavuutta ja sisäilman laatua. 

 

Toivottavasti löysit vastauksen kysymyksiisi! Jos kaipaat vielä täsmällisempiä vastauksia tai kysymyksesi liittyy johonkin tiettyyn talomalliin, soita, laita tekstiviesti tai sähköpostia alueesi myyjälle. 

 

HALUAN JÄTTÄÄ YHTEYDENOTTOPYYNNÖN

 

HALUAN TILATA TALOKIRJAN