Haaveissa oma hirsitalo? Et ole haaveidesi kanssa yksin. Joka neljäs rakennettu omakotitalo oli viime vuonna tehty hirrestä. Hirrestä haaveilevien osuus oli varmasti vielä suurempi. Hirsitalon hinta ja muut tekijät, kuten useiden hirsitalopakettien matala valmiusaste, ohjaavat monia aluksi hirrestä kiinnostuneita rakentajia päätymään kuitenkin niin sanottuun perinteiseen puutalopakettiin.

 

Tässä jutussa kerromme, kuinka hirsitalo rakentuu Kiiruna Talojen tehtaalla.

 

Konsepti, joka mahdollistaa paitsi turvallisen myös kustannustehokkaan hirsirakentamisen – muuttovalmis hirsitalopaketti turvallisesti

 

Kiiruna Talojen mullistava konsepti mahdollistaa turvallisesti nyt myös hirsitalojen rakentamisen. Kiiruna Talo – rakennettu hirrestä tai ei – luovutetaan asiakkaalle aina täysin muuttovalmiina. Niin, että kotiin muuttaminen on loppusiivouksen jälkeen aidosti mahdollista. Asiakkaan harteille ei jää kodin sisustustöiden viimeistelyä tai saunan kiukaan kiinnittelyä.

Konseptimme idea on minimoida rakennusaikaiset piilokulut keskittämällä rakentaminen sinne, missä se on helpointa, nopeinta, sään ja työnjohdon puolesta hallituinta sekä turvallisinta: talotehtaalle.

 

Kun talo rakentuu tehtaan suojissa ja saa vesikaton päälleen samana päivänä, kun moduulit on toimitettu tontilla odottavan kivijalan päälle, aikaa ja rahaa ei kulu rakennusaikaisesta kosteudenhallinnasta huolehtimiseen.

 

Kappale4_3 2

Työvoima on projektin arvokkainta ja kriittisintä resurssia. Kun talo valmistuu viimeistelyä vaille valmiiksi Tornion tehtaalla, kokeneen työnjohdon alaisuudessa, kokeneiden työntekijöiden käsissä, virheitä ei pääse syntymään. Jokainen työvaihe kuvataan asiakkaalle. Tämä käytäntö pitää samalla hienosti huolen jatkuvasta laadunvalvonnasta.

 

New call-to-action

 

Tontille toimitettavan talon valmiusaste on siis aivan omaa luokkaansa – työmaa-aikainen viimeistely kestää vain muutamia päiviä. Talotekniikan kytkeminen, mittaukset, koestukset sekä viranomaistarkastukset suoritetaan, jolloin talo on muuttovalmis luvatussa neljässä viikossa. Tämä on avaintekijä myös kustannusten hallinnassa ja täten kohtuullisessa hinnoittelussamme.

 

Työmaa-aikainen viimeistely on selkeästi vaiheistettua ja tuttua asentajillemme: LVIS-töiden viimeistely, sisustustöiden viimeistely sekä esimerkiksi terassien ja syöksytorvien asennus. Työ tehdään kerralla hyvin, sillä on kallista ajeluttaa rakentajia ympäri Suomen huolimattomuusvirheitä paikkailemassa.

 

Hirsitalo rakentuu talotehtaalla hyvin suunnitellusti vaihe vaiheelta 

 

Hirsirakentaminen on joiltain osin työläämpää kuin niin kutsuttu normaali puurakentaminen. Hirsien oikeaoppinen pinoaminen ja nurkkaliitosten huolellinen toteuttaminen vaatii erityisosaamista.

Hirsi ei ole rakennusaikaisen kosteuden kannalta niin riskialtis kuin muut rakennusmateriaalit, kuten mineraalivilla tai kipsilevyt. Turhia riskejä ei silti ole mitään syytä ottaa, ja siksi Kiiruna Hirsitalotkin valmistuvat turvallisesti Tornion talotehtaallamme, täysin säältä suojassa.

Kiiruna Hirsitalo rakennetaan muiden Kiiruna Talojen tapaan tilaelementtitalona. Käytännössä se tarkoittaa, että hirsitalo rakennetaan tehtaassa valmiiksi. Tilaelementti on elementti, jossa on lattia, seinät ja sisäkatto. Ensin rakennetaan lattia, pinotaan hirret ja rakennetaan sisäkatto.

 

Kokosivunkuva 2

Tämän jälkeen alkaa sisustustyöt: lattiavalu ja lattian asennus, kodinkoneiden asennus ja saunan panelointi, väliseinien rakennus ja lattialistojen asennus. Sisäseinien käsittelyssä hirsirakentaminen päästää helpolla – kauniit hirsiseinät käsitellään joko maalilla tai vahalla asiakkaan toiveiden mukaisesti. Tasoittamiselta ja hiomiselta säästytään hirsiseinien kanssa luonnollisesti kokonaan.

 

Kiiruna Hirsitalon rakenneratkaisut – huomio talopaketin yksityiskohtiin ja turvalliseen lämpöalapohjaan

 

Hirsi itsessään ei ole tae terveelle ja turvalliselle rakennukselle. Rakennusmateriaalina se on kuitenkin käytännössä ikuinen, jos muut rakenteet on huolellisesti toteutettu eli katto ei vuoda ja alapohja pysyy kuivana. Tästä syystä myös hirsitaloissamme on turvallinen lämpöalapohja, joka pysyy ympäri vuoden kuivana. Kaikki putket ovat alapohjassa helposti tarkistettavissa.

 

Vapaasti6 2

Kiiruna Hirsitalon nurkkaliitos on kaunis jiirinurkka. Painumaton hirsi mahdollistaa paitsi tilaelementtirakentamisen, myös hirsitalojen modernin ilmeen, tiiviit nurkkaliitokset ja isot, kauniit ikkunat ilman painumisvaroja.

Följärit eli hirsitalojen pystysuuntaiset tukipuut asennetaan tilaelementtien liitoskohtiin. Ne tuovat hirsitalolle ominaisen ulkonäön. Lyhyille sivulle tulee 140 mm x 180 mm följärit ja pitkille sivulle 140 mm x 140 mm följärit.

Laadukkaan suomalaisen mäntyhirren Kiiruna Taloille työstää Kuusamo Hirsitalot.

HALUAN TILATA TALOKIRJAN

 

HALUAN LUKEA ASIAKASKOKEMUKSIA

 

LUE LISÄÄ: Mitä on tilaelementtirakentaminen ja sen edut?

LUE LISÄÄ: Hirsitalon hyvä sisäilma ja muut terveysvaikutukset