Talvirakentamisella voi olla joitakin rakentajia huolettava kaiku. Talvikauden haastavammat olosuhteet saattavat mietityttää rakentamisen ajankohtaa suunnitellessa. Kun rakentaminen on suunniteltu sujuvaksi ympäri vuoden, ei rakentajan tarvitse murehtia talven tuomista haasteista. 

 

Talvirakentamisessa voivat mietityttää ennakoimattomat sääolosuhteet ja esimerkiksi kovien pakkasten aiheuttama suuri energiankulutus.  

 

Poistaaksemme nämä huolet, haluamme tarjota talvirakentajalle lisätukea. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että huolehdimme talvirakentajien työmaa-aikaisesta sähkönkulutuksesta, perustuksen suojauksesta sekä lumitöistä työmaalla.  

 

Kiiruna Talon toimittaminen ympäri vuoden on tehdasrakentamisen myötä turvallista, vaivatonta ja kustannustehokasta. Talvirakentajaa tukevien toimien myötä takaamme turvallisen ja asiakkaalle vaivattoman rakennusprojektin ympäri vuoden. 

130

Mitä talvirakentajan tuki käytännössä tarkoittaa? 

 

Mikäli uuden kodin tarve ajoittuu välille helmikuu-huhtikuu, turvaamme rakentamisen tarjoamalla rakentajalle entistä laajempaa käytännön tukea.  

 

Huolehdimme kokonaisuudessaan työmaa-aikaisesta sähkönkulutuksesta, sokkelin talvisuojauksesta sekä hoidamme tarvittavat lumityöt näinä kuukausina talotoimituksen mahdollistamiseksi. 

 

Otamme helmi-huhtikuu (1.2.-30.4.2025) ajaksi hoitaaksemme osan perinteisesti asiakkaan vastuulla olevista asioista. 

  • Kiiruna Talot maksaa kaiken työmaa-aikaisen sähkönkulutuksen (edellyttää asiakkaan kiinteähintaista/toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta, kulutus luetaan mittarista talon luovutushetkellä & hyvitetään viimeisestä laskusta.) 
  • Kiiruna Talot hoitaa mahdolliset lumityöt tontilla  
  • Kiiruna Talot hoitaa perustuksen talvisuojauksen valun jälkeen 
  • Kiiruna Talojen työnjohtaja entistä tiiviimmin mukana asiakkaan ja kaikkien tontilla toimivien (maanrakentaja, vastaava työnjohtaja) ammattilaisten sujuvassa yhteistyössä ja aikataulutuksessa. 
  • Yksityiskohtainen ohjeistus edustajalta & Kiiruna Talojen työnjohtajalta. 

134

Kiiruna Talo on taloudellisesti turvallinen vaihtoehto myös talvikuukausina 

 

Talvirakentamisen ylimääräiset kustannukset voivat jännittää rakentajaa. Ottamalla sekä sähkölaskun että muutamat talvirakentamiseen liittyvät suojaustyöt vastuullemme, takaamme asiakkaalle myös taloudellisesti turvallisen vaihtoehdon. 

Rakentamistapamme mahdollistaa talojen turvallisen ja kustannustehokkaan toimittamisen ympäri vuoden. Kun talot rakentuvat tehtaalla, myös talviaikaan Kiiruna Taloa rakennettaessa piilokustannukset (työmaa-aikainen sähkönkulutus, jätemaksut jne.) pysyvät maltillisina. Tämän vuoksi uskallammekin ottaa kulut hoitaaksemme. 

 

Talvirakentamisen ei tarvitse olla sen työläämpää kuin rakentamisen muinakaan vuodenaikoina. 

 

Vaivaton rakennusprojekti muodostuu oikea-aikaisesta tiedottamisesta sekä asiakkaan tukemisesta projektin eri vaiheissa 

Tarjoamme asiakkaallemme tarvittavan tuen koko projektin ajan. Ammattilaiset ovat rakentajan apua aina talomallin valitsemisesta sisustusvalintojen tekemiseen sekä talon pystytykseen asti.  

 

Pidämme asiakkaan ajan tasalla projektin etenemisestä. Lisäksi panostamme jokaisen rakennusprojektiin osallistuvan ammattilaisen oikea-aikaiseen informointiin. Näin varmistamme projektin sujuvuuden kaikkina vuoden aikoina. 

 

Talvirakentamisen hyviä puolia 

Kaikissa vuodenajoissa on omat hyvät puolensa. Tässä listattuna muutama asia, miksi muutto uuteen kotiin keskellä parasta talvea voi olla hyvä idea. 

  • Voit käyttää kesäsi raksaprojektin ja muuton sijaan esimerkiksi pihan rakentamiseen tai ihan vain kesästä nauttimiseen 
  • Työvoimaa, kuten esimerkiksi vastaavia työnjohtajia & maanrakentajia on enemmän ja huokeampaan hintaan saatavilla kuin kesäaikaan 
  • Lupa-asioiden mahdollisesti nopeampi käsittely 
  • Muuttamalla uuteen kotiin ennen kesää raksakassa ehtii kertyä mukavasti ennen pihan viimeistelytöitä ja esimerkiksi julkisivun maalausta 

132

 

Huomaa myös nämä rakentamisen turvallisuutta lisäävät elementit 

Rakennusteknisten asioiden lisäksi olemme kiinnittäneet paljon huomiota siihen, että rakentamisprosessi olisi asiakkaillemme mahdollisimman turvallinen – ympäri vuoden. Tästä yhtenä esimerkkinä ovatkin Kiiruna Talon turvalliset maksukäytännöt sekä kriittisten maksuerien vakuutusturva. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että talopaketti maksetaan viidessä erässä. Talopaketteihimme ei koskaan sisälly ennakkomaksuja, vaan taloa maksetaan rakentamisen etenemisen mukaan.  

 

Alan ainoana toimijana tarjoamme talopaketeillemme myös takuuajan vakuuden.

 

Annamme pankin tai muun rahoituslaitoksen myöntämän määräaikaisen vakuuden takuuajaksi (takuuaika 1 vuosi). Vakuuden määrä on 2 % hankintasopimushinnasta ja on voimassa 15 kuukautta takuuajan alkamisesta. Tämä takuuajan vakuus varmistaa rakentajalle mielenrauhan sen suhteen, että myös vuosikorjaukset hoidetaan kaikissa mahdollisissa tilanteissa. 

 

Varaa mieluinen toimitusviikko helmikuu-huhtikuu -väliltä, mikäli toiveissasi on viettää tuleva kesä uudessa kodissasi.  

 

Puutalomallistoon tämän linkin kautta.

Hirsitalomallistoon tämän linkin kautta.