Haave omasta kodista ajoittuu yleensä vuosiin, jolloin aikaa rakentamiseen on kaikista vähiten. Niin myös Hurrin perheellä, jolle edelliset vuodet ovat olleet kiireisiä. Hurrit ovat asuneet vuoroin ulkomailla ja Suomessa. Näiden vuosien aikana perheeseen on myös syntynyt lapsi. 

 

Työkuvioiden jälleen muuttuessa ja kotimaan kutsuessa perheen oli aika alkaa pohtia pidempiaikaisia asumiskuvioita. 49 neliöinen kaksio, joka oli toiminut Suomessa käydessä heidän kotinaan, alkoi tuntua vakituisessa asumisessa yhä ahtaammalta. 

 

Haave omakotitalosta, mutta ei rakentamisesta

 

Hurrit ovat aina haaveilleet omakotitalosta. Asuinalue, jolta kodin toivottiin löytyvän, oli selvä. Toiveita vastaavan omakotitalon löytyminen osoittautui kuitenkin luultua hankalammaksi. Kului puoli vuotta, eikä kotia ollut vieläkään löytynyt.

 

Eräs tuttava kysyi, miksei perhe rakentaisi itselleen mieluista kotia. Hurrit kuitenkin tyrmäsivät tämän idean täysin, sillä rakennuttaminen pitkine prosesseineen tuntui liian työläältä ja stressaavalta vaihtoehdolta lapsiperhe-arjen oheen.

 

 

 

Kun toinen lapsi ilmoitti tulostaan, aidosti muuttovalmis talopaketti oli ainoa järkevä ratkaisu

 

Valmista omakotitaloa mieluisalta alueelta ei sinnikkäästä etsimisestä huolimatta löytynyt, joten rakentaminen alkoi pakon edessä kiinnostaa.

 

– Seuraavaksi tuli valita, kenen kanssa tähän leikkiin ryhdytään?, Kimmo kertoo videolla.

 

Selvää oli, että Hurrien valinta olisi mahdollisimman helppo ja stressitön vaihtoehto.

 

– Niin avaimet käteen -ratkaisu kuin vain on mahdollista, Kimmo kuvailee.

 

Talotoimittajan valinta oli pitkä prosessi. Hurrit kartoittivat paljon erilaisia vaihtoehtoja. He kävivät useiden talovalmistajien talonäyttelyissä ja vierailivat myös asuntomessuilla. Lopulta kaksi talotoimittajaa selvisivät kilpailutuksessa loppusuoralle. Kiiruna Talot oli toinen näistä.

 

Mikä lopulta ratkaisi sen, että Hurrit päätyivät ostamaan Kiiruna Talon?

 

– Odottamaton, iloinen uutinen, siitä, että perheeseen tulee pian toinen lapsi, Kimmo kertoo.

 

Muuttovalmis koti on lapsiperhearkeen stressitön ratkaisu 

 

Raskausuutisen jälkeen valinta oli päivänselvä.

 

– Tällaisessa elämäntilanteessa nopeus, helppous ja ennalta mahdollisimman tarkasti määritellyt aikataulut nousevat korkeaan arvoon. Hyvällä tuurilla voidaan saada talo vielä ennen kuin lapsi syntyy, Kimmo kertoo. 

 

YouTube-kanavaltamme löydät kaikki neljä videota Hurrin perheen tiestä Kiiruna Talo -asujiksi. 

 

New call-to-action