Talopakettikaupoilla turvallisuus koostuu monesta asiasta

 

Turvallisin tapa ostaa koti – tätä me hoemme. Mitä se tarkoittaa?

Talopaketin ostajalle projektin turvallisuus koostuu monesta osa-alueesta: taloudellinen turvallisuus, rakenteiden turvallisuus, rakentamisaikainen työturvallisuus sekä asumisen turvallisuus.
Hyvä asiakaspalvelu, ammattitaitoiset myyjät ja asiakkaan riittävä ja oikea-aikainen informointi luovat omalta osaltaan turvallisuuden tunteen ja luottamuksen rakennusprojektiin.

 

Muuttovalmis_ovella_turvallinen_7

”Taustalla kaikessa toiminnassamme on ajatus, että teemme kaiken niin hyvin, että voimme jättää Kiiruna Talot aikanaan seuraavalle sukupolvelle. Laadukas asuminen on meille helppoutta ja turvallisuutta.” – Ismo Säily, toimitusjohtaja

Taloudellinen turvallisuus muuttovalmista kotia ostettaessa – piilokulut ja yllätykset minimiin

 

Taloudellinen turvallisuus tarkoittaa muun muassa sitä, että kerromme talopaketin kiinteän hinnan asiakkaalle mahdollisimman pian tarjouksen pyytämisen jälkeen. Näin ollen asiakkaan on mahdollista ennakoida koko rakennushankkeen kuluja realistisesti.

Myyjämme auttaa sisustus- ja lisävalintojen tekemisessä ja valinnat hintoineen lyödään lukkoon yhdessä asiakkaan kanssa hyvissä ajoin ennen talotoimitusta. Laskutamme talopaketin sovitusti kuudessa erässä.

Nopea toimituksemme minimoi rakentamisen piilokustannukset, joita ovat muun muassa työmaa-aikainen sähkönkulutus (korostuu etenkin talvikuukausina), jätteiden käsittely ja mahdollinen vuokralla-asuminen.

 

P9127422

 

Toimitamme talopaketin tontille tilaelementteinä joiden asennus kestää yhden työpäivän ajan. Tilaelementtien korkea valmiusaste tarkoittaa sitä, että esimerkiksi sisustustyöt on tehty tehtaalla valmiiksi. Työmaa-aikainen rakentaminen kestää vain neljä viikkoa.

Konseptimme on tarkasti vaiheistettu ja testattu, joten rakentajalle ei synny työmaavaiheessakaan yllättäviä materiaali- tai henkilöstökustannuksia.

 

Kaikki pelkäävät kosteusvaurioita ja sisäilmaongelmia – rakenteiden turvallisuus ja arjen talotekniikka ovat ratkaisevassa asemassa

Alapohjarakenteen merkitys talon turvallisuudelle ja pitkäikäisyydelle on moninkertainen suhteessa muihin rakenteisiin. Käytämme kaikissa Kiiruna Taloissa, myös hirsitaloissa ja paalutusta vaativissa kohteissa, tutkitusti turvallista Varmgrund-lämpöalapohja.

Lämpöalapohja on ympäri vuoden kuiva ja lämmin. Vesijohdot ja viemärit ovat helposti tarkistettavissa eikä jäätymisongelmaa ole. Alunperin ruotsalaista osaamista oleva Varmgrund-lämpöalapohja takaa rakennuksen pitkäikäisyyden ja huolettoman asumisen.

Talon alapohjaratkaisu on järkevä. Se, että kaikki tehdään tehtaalla kuivassa, on myös hienoa. – Anne ja Joonas Pursiainen, asiakkaat

 

Kiiruna Talon talotekniikka on helppokäyttöistä. Annamme asiakkaalle käyttöönottokoulutuksen oman kodin talotekniikkaan, jotta muun muassa ilmanvaihto ja lämmitys toimisivat optimaalisesti.

Hyvän huoneilman perusedellytys on, että ilma vaihtuu hallitusti ilmanvaihtokanavia pitkin, ei rakenteiden läpi. Hallittu koneellinen ilmanvaihto pitää huolen sisäilman raikkaudesta ja hyvästä laadusta. Kun tiedämme, mistä ilma tulee, sitä on mahdollista suodattaa tai lämmittää tarpeiden mukaan.


Huolellisesta rakentamisesta huolimatta esimerkiksi kodinkoneet saattavat toisinaan järjestää omakotiasujalle epämieluisia yllätyksiä. Vesivahingot voi ehkäistä Veimart-vesivuotovahdilla, joka on talopaketin perustoimitussisällön ulkopuolelta valittava lisävalinta. Veimart ohjelmoidaan kunkin asukkaan tarpeet huomioiden katkaisemaan poikkeuksellinen vedentulo automaattisesti.

”Valitsimme Veimartin vesivuotovahdin estämään mahdolliset vesivahingot ollessamme poissa kotoa. Vaikka Kiiruna Talossa kaikki vesipisteet ovat keittiötä lukuun ottamatta lattiakaivollisissa tiloissa, niin kodinhoitohuoneessa ja wc:ssä on kalusteita, jotka saattaisivat mennä pilalle jos siellä tapahtuisi vesivahinko.
Muutaman kerran Veimart on katkaissut vedentulon, kun hana on jäänyt epähuomiossa kokonaan sulkematta.” -Anne ja Joonas Pursiainen, asiakkaat

Uskotko, että työturvallisuus ja tehokkuus voivat kulkea käsi kädessä – miksi rakentaa talopaketti tehtaassa?

 

Tähän on monta hyvää syytä, muu muassa työturvallisuus, työergonomia, kuivaketjun hallinta, jatkuva laadunvalvonta ja kustannusten optimointi. Tämän listan jälkeen on aiheellisempaa kysyä, miksi kaikkia taloja ei rakenneta tehtaassa?

Omakotitalon valmistuminen on monivaiheinen prosessi. Kun ymmärrämme Suomen vaihtelevat sääolosuhteet ja toimintaketjujen hallinnan haasteet, on helppo perustella tehtaassa rakentaminen.

 

PA078533 2

Sisätiloissa olosuhteet ovat sään suhteen hallittuja ja esimerkiksi lisävalaistus työturvallisuuden lisäämiseksi on helppo järjestää. Työtapojen kehittäminen ja uusien tapojen omaksuminen on nopeaa, kun kaikki rakennustyöntekijät, reissutyötä tekeviä asentajia lukuunottamatta, työskentelevät saman katon alla.

”Tiesimme, että tämä talo tulee varmuudella kuivana perille asti. Olemme nähneet eri variaatioita monilla tonteilla, kun siellä on elementit sateessa ja se ei näytä kivalta. Koemme, että Kiiruna Talojen rakennustyyli oli aivan oivallinen ratkaisu tähän sateiseen kesään” – Hannele Huhtala, asiakas

Vuoden 2014 tilastoinnin mukaan putoamiset ovat rakennustyömaiden toisiksi yleisin työtapaturmia aiheuttava tekijä heti terävien esineiden aiheuttamien haavojen jälkeen. Kiiruna Talojen rakentajat eivät työskentele juurikaan katoilla tai korkeilla seinillä, sillä esimerkiksi vesikatto rakennetaan työmaalla maan tasassa valmiiksi ja nostetaan pystytyspäivänä paikoilleen.

Rakentaessa ei voi koskaan täysin välttyä hankalilta työasennoilta. Konttaaminen ja kurottelu ovat osa työtä, vaikka työskentelyolosuhteet järjestettäisiin järkevästi. Tehtaalla väliseinien ja muiden raskaiden osien nostamiseen on käytettävissä erilaisia nostimia ja apuvälineitä, joita käyttäen rakentajat välttävät monia selkävaivoja.

Ammattitaitoisen rakennustyövoiman saanti ilman hyviä suhteita on tällä hetkellä haastavaa. Kiiruna Talo on täysin muuttovalmis koti eli asiakkaan ei tarvitse etsiä työvoimaa tai stressata rakentamisen valvonnasta.

Dokumentoimme talon jokaisen rakennusvaiheen ja välitämme reaaliaikaista tietoa asiakkaalle. On tärkeää, että muuttovalmiin kodin rakentamisvaiheet on tarkasti dokumentoitu esimerkiksi talon jälleenmyyntiä ajatellen.

 

”Meille oli tärkeää, että pääsimme itse valvomaan rakennusprosessia. Tehtaalta lähetettiin meille valokuvia eri valmistusvaiheista ja me vastaavasti laitoimme täältä tontilta kuvia tehtaalle.” – Anne Pursiainen, asiakas (Anne toimi taloprojektin vastaavana työnjohtajana)

HALUAN TILATA TALOKIRJAN