Pääsemme nyt tarjoamaan talopakettiisi ammattilaisten suunnittelemia valaistusratkaisuja. Haluamme huolellisen suunnitelutyön päätteeksi esitellä Silvana x Kiiruna -valaistuskonseptin.

 

Valaistus näyttelee yllättävän suurta roolia kodin viihtyisyydessä. Täällä pohjolassa luonnon tarjoaman valon määrä vaihtelee rajusti vuodenajan mukaan.

 

Esimerkiksi Helsingissä valoa on vähimmillään joulukuussa vain noin viisi tuntia vuorokaudessa, kun taas kesäkuussa valoa on jopa 20 tuntia vuorokaudessa. Kaamosrajan pohjoispuolella puhutaan luonnollisesti vielä suuremmista vaihteluista ja pidemmästä pimeän ajasta.

 

Nyt pääset toiveidesi ja budjettisi mukaan valitsemaan juuri ne tilat, joihin haluat valaistuksen osalta panostaa.

 

Mitä tarkoittaa hyvä valaistus? Miksi kodin valaistukseen kannattaa panostaa?

 

Valaistuksella on kaksi tehtävää: toiminnallisuus ja tunnelma. Ruokaa laittaessa tarvitaan tarpeeksi kirkasta, oikein kohdennettua valoa.

 

Pimeä kodinhoitohuone ei kutsu pyykin viikkaukseen ja eteisen hämäristä nurkista on turhauttavaa etsiä hukkaan pudonneita hanskoja. Arjen toimintoja helpottaa siis riittävä ja oikein kohdennettu valo. 

 

Nimetön malli (2)

 

Valaistuksen toinen tärkeä tehtävä on oikean tunnelman luominen. Pimeänä talviaamuna on mukava herätellä itseä ja kotia pienin askelin.

 

Himmeä, epäsuorasti suuntautuva valo antaa sinun herätä uuteen aamuun omassa tahdissasi. Päivän käynnistyttyä talven valo ei kuitenkaan riitä valaisemaan kotia tarpeeksi tehokkaasti, jolloin palataan taas riittävän valaistuksen ja toiminnallisuuden äärelle.

 

Tunnelmavalaistuksesta puhuttaessa useimmille tulee ensimmäisenä mieleen kynttilät. Kynttilöille on toki aikansa ja paikkansa, mutta turvallisemman ja hengitysilmalle ystävällisemmän vaihtoehdon tuo huolellisesti suunniteltu valaistus, jossa on säätövaraa sekä useampia kohdennusmahdollisuuksia. 

 

Panosta sinulle tärkeisiin tiloihin – valaistus on suunniteltu ja hinnoiteltu taloihimme tila kerrallaan

 

Kiiruna Talon laajaan perustoimitussisältöön kuuluu sähkösuunitelmat ja tilojen perusvalaistus. Tämä perushintaan kuuluva sisältö on valaistuskonseptissamme taso 1.

 

Tasot 2 ja 3 ovat lisähintaisia valintoja. Jokainen tila (esim. eteinen, makuuhuoneet, kodinhoitohuone, sauna) on suunniteltu erikseen ja valittavissa talopakettiisi tarpeidesi mukaan.

 

Eteisessä lisävalintainen valaistus voi tarkoittaa esimerkiksi kattokiskoon kiinnitettyjä suunnattavia kohdevaloja tai eteiskaapin sisälle asennettua valoa, joka syttyy kaapin oven auetessa.

 

Sähkökiukaalla varustetussa saunassa taas oikein suunnattu kiuasvalo piirtää kiukaasta nousevan höyryn upeasti. Syntyy sama efekti, kuin takan ääressä: kauniisti nouseva vesihöyry vangitsee katseen.

 

1

 

Valaistussuunnittelu on tehty yhteistyössä Silvanan sisustussuunnitelijoiden kanssa. Valaistustuotteet on valikoitu huolellisesti niin, että hinta ja laatu kohtaavat.

 

Kaikki valaistukseen liittyvät työt tehdään talotehtaalla, joten lisävalintaiset valaistuskokonaisuudet eivät vaikuta talosi rakentamisaikatauluun.

 

Konseptin jokainen valaistustaso on kiinteästi hinnoiteltu, tarkat hintatiedot saat edustajaltasi. Tulemme jakamaan lisätietoja valaistuskonseptistamme sosiaalisen median kanavissamme. Pysy kuulolla!

 

Saunakuva: Saas Instrumets Oy

 

HALUAN LUKEA ASIAKASKOKEMUKSIA