Aitajuoksija Saara Keskitalo tavoittelee unelmiaan Kiiruna Talojen tuella

 

Saara Keskitalo on nuori yleisurheilija, joka tähtää 100 metrin aitajuoksussa Suomen kärkeen ja siitä

eteenpäin kohti arvokisaedustusta. Vuoden alusta Kiiruna Talot Oy ja Saara aloittivat yhteistyön.

 

Jututin Saaraa toukokuun lopussa, kun ensimmäiset kisat olivat takana.

 

Saara, miten kilpailukausi on lähtenyt käyntiin?

 

Oikein lupaavasti. Ensimmäinen kisa tiistaina 23.5. Jyväskylässä oli hyvä avaus ja saman viikon viikonloppuna edustin Suomea Pohjoismaiden mestaruuskisoissa Kööpenhaminassa ja sijoituin neljänneksi. Kauden kolmannessa kisassa vauhti pääsinkin sitten jo omaan ennätysvauhtiin. Ennätys kirjataan nyt 13,24. Kaikkien aikojen paras kisakauden aloitus siis minulta.

 

Mitä odotat kesän kisoilta?

 

Urheilija tavoittelee aina omaa ennätystään. Niin minäkin. Ennätys syntyy usein niin sanotusta piikkijuoksusta, jossa kaikki osuu kohdalleen. Yhtä paljon ja ehkä enemmänkin toivon, että saan nostettua perustasoni ja ”tavallisen päivän” tulostason aiemman ennätykseni tasoille.

 

PHOTO-2023-06-02-10-42-51_kuva_Yleisurheilu.fi

 

Kuva: Yleisurheilu.fi

 

Missä aiot kilpailla kesän mittaan?

 

Suomessa on tarjolla runsaasti kovatasoisia kilpailuja, mm. Paavo Nurmi Games, Kuortane Games sekä Motonet GP-sarja, jotka rytmittävät kesää. Nämä kisat myös televisioidaan. Pohjoisin GP-sarjan kisa käydään 8.7. Oulussa. Tervetuloa seuraamaan näitä kisoja Raatin stadionille. Tarkoituksena on osallistua myös muutamiin ulkomaan kisoihin Euroopassa. Kesän pääkilpailu on heinäkuun lopussa Lahdessa järjestettävät Kalevan kisat eli yleisen sarjan Suomen mestaruuskilpailut.

 

Miten valmistautuminen kisakauteen on sujunut?

 

Valmistautuminen kauteen on sujunut pääpiirteittäin hyvin. Tämä on ensimmäinen kauteni Mikael Ylöstalon valmennuksessa ja vaikka harjoittelussa on paljon tuttua, on luonnollisesti myös uusia asioita mahtunut harjoituskauteen. Olemme mm. painottaneet sileän juoksun tekniikkaa ja sitä kautta pyrkineet vaikuttamaan myös aitajuoksuun.

 

Kilpailukauteen viimeistelevään harjoitteluun oman haasteensa toi tänä vuonna voimakkaat allergiaoireet ja niiden triggeröimä astma. Nyt tilanne alkaa olla onneksi hallinnassa, mutta tarvittaneen vielä muutamia treenejä ja kisoja alle, jotta kroppa alkaa jaksaa normaaliin tapaan.

 

Olit harjoittelemassa myös etelän lämmössä. Kertoisitko siitä?

 

Huhti-toukokuussa olimme kolmisen viikkoa harjoittelemassa Teneriffalla. Varsinkin pikajuoksijoille lämpö on iso asia harjoittelussa, sillä irtiottokyky paranee ja kylmyydestä johtuva vammariski on pienempi.

 

Leireilemällä saa myös vaihtelua arkeen ja treenaamiseen keskittyminen on usein helpompaa kuin kotona. Sanomattakin selvää, että leireily ulkomailla on aika lailla varoja vievää. Siksi olenkin kiitollinen, että Kiirunatalot lähti kumppanikseni ollen mukana mahdollistamassa mm. tätä leiritystä.

 

PHOTO-2023-06-03-12-46-36

Kuva: Team Saara Keskitalo

 

Mitä haluat sanoa Kiiruna Talojen henkilökunnalle ja asiakkaille?

 

Olin todella iloinen, kun kuulin, että Kiiruna Talot on valittu toteuttamaan Keravalle viidentoista talon kokonaisuus. Mahtavaa, että Kiiruna Talot menestyy, kauppa käy ja sitä kautta työntekijöillä on työtä.

 

Toivotan oikein hyvää kesää koko Kiiruna Talon väelle ja asiakkaille.

 

Saaran mietteet kirjasi ylös manageri Harriet Urponen.