Kuinka paljon omakotitalon rakentaminen oikeasti maksaa vuonna 2024? Mitä kaikkia kustannuksia tulee ottaa huomioon, kun lähtee rakennuttamaan muuttovalmista omakotitaloa? Avaamme tässä postauksessa rakentamisen kustannuksia, kun valinta on muuttovalmis talopaketti. 

*tekstiä on päivitetty 1/2024 

 

Rakentamisen hinta määräytyy ennen kaikkea tontin ja talopaketin mukaan – tämä on talopaketin hinta vuonna 2024

 
Rakentamisen hinta on usein ensimmäinen asia, josta rakentaja kiinnostuu alkaessaan toteuttaa omakotitalohaavettaan. Rakentamisen hinta koostuu karkeasti jaoteltuna seuraavista osa-alueista:
 
  • tontti. Tontin hinta riippuu täysin tontista ja toiveista
  • maatyöt. Arvio maatöiden hinnasta 10 000 - 50 000 €
  • lupa- ja liittymämaksut. Arvio lupa- ja liittymämaksuista 10 000 - 15 000€
  • vastaava työnjohtaja ja pääsuunnittelija, Kiiruna Taloon yleensä vain noin 3 000 - 5 000€, sillä työmäärä on pieni
  • talopaketti. Talopaketin hinta on 160 000-283 600€ (täysin muuttovalmis Kiiruna Talo koosta riippuen, mallit Luotomäki 78 -Korpijärvi 180)
  • piha ja sen viimeistely. Hinta riippuu täysin tontista ja toiveista

Tontin hinta vaihtelee luonnollisesti sijainnista, koosta ja ominaisuuksista riippuen niin paljon, että esimerkkisummaa on vaikea sanoa. Tontti on talopaketin lisäksi suurin yksittäinen asia, jossa sinun on oikealla valinnalla mahdollista säästää huomattavia summia, joten tontin valinta kannattaa tehdä huolellisesti. Tonttitarjontaa kartoittaessa myös kuntien tarjoamat vuokratontit kannattaa katsoa läpi.

 

 

Talopakettia varten tehtävät maatyöt sekä rakennushankkeeseen palkattavat ammattilaiset ovat tärkeä osa omakotitalon rakentamista

 

Maatöiden kustannukset ovat tontista riippuen kaikkea 10 000-50 000€ väliltä. Näissä kahdessa postauksessa olemme käsitelleet maatöiden kilpailuttamista ja maatöiden kustannuksiin vaikuttavia tekijöitä. 


 

Terassi (2)-1

 

Talopakettia rakennuttavan tulee palkata raksahankkeeseen vastaava työnjohtaja sekä pääsuunnittelija. Sama henkilö voi parhaimmillaan hoitaa molemmat roolit. Tällä lakiin kirjatulla järjestelyllä pyritään suojaamaan rakennuttajan oikeusturvaa. Ammattilaisen, jolla ei ole rakennushankkeeseen muita sidonnaisuuksia, katsotaan pystyvän ajamaan rakentajan, sinun, etuja parhaimmalla tavalla. 

 

Vastaavan työnjohtajan, pääsuunnittelijan ja muiden ammattilaisten rooli sekä esimerkit heidän palkkakustannuksistaan löydät tästä postauksesta.

 

Talopakettien kilpailutus on aivan oma lajinsa, siitä pääset lukemaan tarkemmin tämän linkin takaa. 

 

Tärkeimmät mielessä pidettävät asiat talopakettien vertailuun:

 

  1. Tutki ja vertaa toimitussisältöjä – kuinka kattavasti esimerkiksi kalusteet, lämmitysjärjestelmät ym. kuuluvat vakiohintaan.
  2. Mikä on rakentamisen todellinen aika? Milloin pääset muuttamaan uuteen kotiin? Nämä kaksi tekijää määrittävät pitkälti rakentamisen piilokustannuksia.

 

Talopaketin hinta vuonna 2024 – kuinka paljon uusi omakotitalo maksaa? Maalämpö kuuluu kaikkien Kiirunan talopakettien perushintaan

 

Talopakettiemme koot vaihtelevat aina 66 huoneistoneliöstä 158 huoneistoneliöön saakka. Pienimmän talomallimme, Luotomäki 78 B, hinta Helsinkiin toimitettuna on 172 600€. Suurin talomallimme, Korpijärvi 180, on Helsinkiin toimitettuna hinnaltaan 288 500€. Nämä hinnat sisältävät maalämmön asennuksineen. 

 

Tällä hetkellä suosituin talopakettimme on Kukkola 118 S, jonka hinta Helsinkiin toimitettuna on 214 400€. 

 

 

Mitä kaikkea talopaketti sisältää? Se on erittäin olennainen kysymys hintavertailua tehdessä.

 

Kiiruna Talon perushintainen toimitussisältö on erittäin laaja. Niin laaja, että siihen ei ole välttämätöntä tehdä lainkaan lisävalintoja. Lisävalinnat, kuten korkeampi huonekorkeus, toinen terassin ovi, suuremmat ikkunat tai lisä-WC kuitenkin onnistuvat. Pyytäessäsi lisävalinnoista tarjouksen, saat huolellisesti eritellyn tarjouksen, jossa jokaisen valinnan hinta on omalla rivillään. Kiiruna Talosta jokainen saa muokattua omia tarpeitaan vastaavan kodin. 

 

Ajantasaisen toimitussisällön maksuehtoineen ja vakuustietoineen löydät tämän linkin takaa. 

 

Taloamalliemme hinnat ovat verkossa kaikkien nähtävillä nyt ja aina. Syötä rakennuspaikkakunta hintalaskuriin, niin näet talomallin hinnan ko. alueelle. Hirsitalojen hinnat löydät täältä. 

 

 

Älä ylitä budjettiasi – rakentamisen tarkka aikataulutus mahdollistaa tarkan budjetoinnin

 
Kiiruna Talon konsepti mahdollistaa erittäin tarkan budjetoinnin. Budjetointi on perinteisellä tavalla työmaalla rakennettaessa erittäin haastavaa, sillä tarkka budjetointi edellyttää tarkkaa tietoa aikatauluista. Kiiruna Talon kohdalla on mahdollista tehdä erittäin tarkka budjetti ja vieläpä pysyä siinä. 
 

Nämä tekijät mahdollistavat rakentamisen tarkan aikataulun ja sen kautta talopaketin pitävän hinnan:

 
Rakentamisaikataulu on aina samanlainen: rakennusluvan jälkeen talon rakentaminen Tornion tehtaalla voi alkaa. Yhtä kotia rakennetaan keskimäärin 20 työpäivän eli noin kolmen-neljän viikon ajan. Tänä aikana tontilla tehdään maatyöt (asiakkaan vastuulla), valetaan perustukset (kuuluvat Kiiruna Talon toimitussisältöön) ja rakennetaan vesikatto. Kun tilaelementit ovat valmiit, ne kuljetetaan tontille. 
 
Kaikki Kiiruna Talot rakennetaan samalla tavalla. Tämä prosessi on vuosien varrella hioutunut niin toimivaksi, että uskallamme huoletta luvata valmiin kodin asiakkaalle neljän viikon kuluttua talotoimituspäivästä. Tehtaalla talon rakentaminen etenee tasaisesti, vaikka tulisi pieniä muuttujia, kuten yksittäisten työntekijöiden sairastuminen tai muu poissaolo. Sääolosuhteet eivät vaikuta Kiiruna Talon rakentamiseen onneksi lainkaan, sillä talo rakennetaan tehtaan suojissa.  
 

Nopea rakentaminen ja sen edut:

 
1. Vuokralla asuminen jää lyhyeksi 
2. Hanke on vain vähän aikaa "auki" ja altis esim. maailmanpoliittisille muutoksille
3. Työmaa-aikainen sähkönkulutus on pientä (vuodenajasta riippuen noin 300-800 kWh talon toimituksesta taloon sisälle muuttoon)
4. Asiakkaiden mahdollisesti kokema rakentamisaikainen väsymys ja stressi on vähäistä
5. Naapurisopu säilyy, kun rakentaminen on nopeaa. Ellei sitten iske kateus. :) 
 
Jos sinulla on tontti jo hankittuna, tämän postauksen pohjalta sinun on mahdollista laskea melko tarkka kustannusarvio koko omakotihankkeellesi.
Mahtavia hetkiä rakentamisen parissa! 
 
New call-to-action
HALUAN LUKEA ASIAKASKOKEMUKSIA
 
KATSO TULEVAT TALONÄYTTELYT