Marraskuussa 2015 Petri Huuki lomaili kotiseudullaan Torniossa, kun silmiin osui tienvarsimainos Kiiruna Talojen talonäyttelystä. Siitä näyttelystä alkoi monivaiheinen tapahtumasarja.

 

– Meidän perheellä oli omakotitalon rakentaminen suunnitteilla ja olimme kiertäneet pääkaupunkiseudulla koko syksyn ajan eri talovalmistajien näyttelyitä. Päätimme käydä mielenkiinnosta myös Kiiruna Talon esittelyssä, kun sellainen kerran tuli vastaan.

 

Siihen esittelyyn loppui talovalmistajan etsintä. Kiiruna Talo teki Petriin vaikutuksen heti ensi vierailulla.

 

Tekniset yksityiskohdat ratkaisivat Huukin perheen talokaupat

 

Uudenlainen rakentamistyyli ja Kiiruna Talojen tekninen toteutus kiehtoi Petriä, joka näki konseptissa valtavasti mahdollisuuksia. Petri soitteli lisätietoja Ismolta ja Pentiltä ahkerasti. 

 

– Perehdyin konseptiin ja rakentamistapaan viimeistä piirtoa myöten, selvitin kaikki tekniset yksityiskohdat erittäin huolellisesti.

 

Huolellisen selvitystyön päätteeksi Huukin perhe päätti, että uusi koti on Kiiruna Talo.

 

128C hirsi etupiha päivitetty

 

– Mallistossa ei ollut siihen aikaan meidän perheelle sopivan kokoista kotia. Ideoin ja suunnittelin meille kolmen moduulin kodin, joka kulkee nykyään mallistossa nimellä Aapajärvi 128 C. Kun löysimme Espoosta hyvän, mutta omiin tarpeisiimme liian ison tontin, sain myös appivanhempani innostettua turvallisesta omakotirakentamisesta ja ostamaan Kiiruna Talon meidän naapuriin, Petri kertoo.

 

Huolellinen selvitystyö omaa kotia hankkiessa oli hyvä pohja talokauppiaan uralle 

 

Innostus Kiiruna Taloihin ei sammunut uuteen kotiin muuton jälkeen. Petri piti sinnikkäästi yhteyttä Ismoon (Säily, toimitusjohtaja) ja Penttiin (Sutinen, myyntipäällikkö) jatkaen työskentelyään yhä entisessä työpaikassaan kiinteistösähköpuolella.  Ajatus vapaasta yrittäjämäisestä työskentelystä kuitenkin pyöri jatkuvasti Petrin mielessä.

 

– Tässä työssä saa itse suunnitella jokaisen päivän aikataulut ja rytmittää työviikot itselle sopiviksi.

 

Kesällä 2019 Petri aloitti Kiiruna Talojen edustajana ja on sillä tiellä yhä.

 

– Tilaelementtirakentamisen lainalaisuudet ja tekniset yksityiskohdat tarkasti tuntien on mukavaa ja tavallaan jopa rentoa työskennellä Kiiruna Taloille. Itsekin Kiiruna Taloilta saadun asiakaskokemuksen pohjalta on helppoa ajatella prosessi myös ostajan näkökulmasta. Aivan kaikkiin toiveisiin ei valmis mallisto taivu, mutta todella paljon pienillä muutoksilla saadaan asiakaskohtaisia toiveita toteutettua, Petri summailee.

 

New call-to-action

 

Omaa talovalmistajaa etsiessä karttuneet kokemukset ohjaavat Petrin työtä yhä. Huolellinen ja perinpohjainen ote asioihin on Petrille luontainen tapa toimia.

 

– Lopulta kun silloin 2015 tutustuimme Kiiruna Taloon, alkoi tuntua jopa hukkaan heitetyltä ajalta kaikki ne aiemmin kierretyt talot, joiden rakentaminen oli tapahtunut joko täysin sään armoilla tai urakka oli pilkottu kymmeniin toimijoihin. Pohdin, miten asiakas tällaisessa tilanteessa pysyy kärryillä vastuiden jakautumisesta?

 

Useimmissa talonäyttelyissä Petri myös koki myyjien ammattitaidon olleen puutteellinen.

 

–  Minä haluan pystyä vastaamaan asiakkaiden vaikeisiinkin kysymyksiin, siksi haluan pitää itseni ajan tasalla talon kaikista ominaisuuksista.

 

Intohimoinen ote rakentamiseen tuo tyytyväisiä asiakkaita 

 

Ideamylly Petrin päässä käy yhä kiivaana. Asiakkaita tavatessa ja tilaelementtirakentamisen teknisiä yksityiskohtia sovitellen kehkeytyy uusia, pidettyjä talomalleja. 

 

– Uusin ideani on Aapajärvi 128 PS mallin päivitys. Tässä mallissa on vakiona päämakuuhuoneen lisäksi kaksi kymmenen neliön kokoista makuuhuonetta. Neljäs makuuhuone on hieman pienempi, oikein sopiva makuuhuoneeksi tai vaikkapa työhuoneeksi etätyöläiselle. Taloa 400 mm syventämällä saadaan kolme kymmenen neliöistä huonetta päämakuuhuoneen lisäksi ja jo vakiossa oleva avara olohuone/keittiö -tila kasvaa entisestään noin 45 neliöön, Petri kertoo.

 

Kukkolapuu128ps-pohjakuva-2

 

Petrin sanojen mukaan parasta talomyyjän työssä on jokainen tyytyväinen asiakas.

 

– Motivoivaa on joskus jopa kuukausia kestäneiden neuvottelujen päätteeksi kun saadaan vihdoin yksityiskohdat paikoilleen ja hankintasopimus syntymään. Tuntuu aina hyvältä kun saa asiakkaan oikeasti ymmärtämään Kiiruna Talojen ylivertaiset ratkaisut nopeaan ja turvalliseen rakentamiseen, Petri summaa.

 

HALUAN JÄTTÄÄ YHTEYDENOTTOPYYNNÖN

 

New call-to-action