Meiltä kysytään tasaisin väliajoin mahdollisuutta rakentaa Kiiruna Talo paritalona. Sekä puu- että hirsitalot taipuvat vaivatta myös paritaloiksi. Paritaloprojektissa jakautuvat parhaimmillaan sekä projektin vastuu että kustannukset. 

 

Paritaloa rakentaessa kustannukset ovat pienemmät sekä tontin hankintaa että rakennuskustannuksiakin ajatellen. Suurimmat kustannussäästöt tulevat yleensä tontin hankinnassa sekä maatöiden mahdollisissa synergiaeduissa. Lisäksi esimerkiksi rakennusluvan hakemisen kustannukset jakautuvat, kun paritaloa käsitellään yhtenä rakennuksena. 

 

Mikäli rakennusvaiheessa tontille täytyy tehdä tietöitä, nämäkin kulut ovat jaettuna pienemmät.

 

asuntokuvaus asuntokuvat.fi 3O307539

 

Selkeät vastuurajat tuovat paritaloprojektiin varmuutta – sopuisa paritalohanke on mahdollinen 

 

Paritaloprojektissa on pääsääntöisesti kyse kahden eri rakennuttajan yhteisprojektista. Tällaisen yhteisen urakan jakaminen saattaa kuitenkin jännittää sitä, kuinka yhteisen raksamatkan vaiheet sujuvat. Kiiruna Talo onkin erinomainen ratkaisu tällaisen yhteisprojektin toteuttamiseen, sillä konseptissamme vastuurajat ovat selkeät, ja rakennamme kodin perustuksia myöten valmiiksi.  

 

Myös esimerkiksi maalämpöä varten tarvittavat poraustyöt suoritetaan meidän kauttamme, ja itse talon rakennamme tehtaalla säältä suojassa. Tarkat rakentamiseen liittyvät vastuurajat helpottavat myös yhteisprojektissa, kun jokaisella on selkeästi tiedossa hoidettavat asiat. 

 

Näin paritalon rakentamis- ja asumisaikaiset kustannukset voivat jakautua 

 

Kun muuttovalmis Kiiruna Talo rakennetaan paritalona, asiakkaalle syntyy pientä kustannussäästöä sekä rakentamisesta että pystytyksestä. Jos paritalon puolikkaat jakavat saman päätyseinän, säästetään rakennuskustannuksissa muutamia tuhansia euroja. Pystytyspäivänä molempien talojen nostot tehdään saman päivän aikana, jolloin nostokustannus jää hieman pienemmäksi. 

 

Talon rakentamisen lisäksi edessä ovat tontin pihatyöt. Paritaloasumisessa myös pihatyöt maksetaan lähtökohtaisesti kahdesta lompakosta. 

 

Rakentamiskustannusten lisäksi myös asumis- ja ylläpitokustannuksissa voidaan säästää ja niitä voidaan jakaa, mikäli asukkailla on tästä yhteinen näkemys. Esimerkiksi jätemaksut ja mahdolliset tienhoitoon liittyvät kulut ovat jaettuna pienemmät. Nämä tekijät pienentävät asumisen kokonaiskustannuksia. 

 

asuntokuvaus asuntokuvat.fi 3O307582

 

 Mahdollisuus valita oma rauha tai yhteisöllisyys

 

Paritalo voi olla myös pienempi siirtymä esimerkiksi kerrostalosta asumismuotoon, jossa oma piha sekä talotekniikka ovat hoidettavana. Seinän takana on naapuri, jonka kanssa voi halutessaan jakaa ajatuksia erilaisiin ylläpitotöihin liittyen. Toisaalta paritalo on erinomainen vaihtoehto asumiselle, jos esimerkiksi halutaan asua lähekkäin useamman sukupolven voimin tai rakentaa yhteinen koti ystävien kanssa.  

 

Vaikka naapuri asuukin seinän takana, on paritalossa mahdollisuus yksityisyyteen sekä omaan pihaan. Paritaloasuminen ei myöskään tarkoita automaattisesti sitä, että omaa elämää tarvitsisi jakaa seinänaapurin kanssa.

 

Kiiruna Talojen paritalot voidaan rakentaa niin, että asuntojen välissä on esimerkiksi toisen asunnon autokatos. Myös mahdollisuus molempien asuntojen autokatosten rakentamiseen asuntojen välille onnistuu. Tällöin asumisessa saavutetaan lähes yksittäisen erillistalon tilanne oman yksityisyyden osalta.  

 

Rakennettaessa paritalon asunnot erilleen toisistaan, menetetään kuitenkin yhteisen seinän tuoma säästö rakennusvaiheessa. 

Myös paritaloasumisella saavutetaan useita omakotiasumisen etuja esimerkiksi oman pihan osalta. Monet paritaloasujat nostavatkin oman pihan paritaloasumisen suureksi eduksi verraten esimerkiksi rivitaloasuntoon, jossa oma piha on pääsääntöisesti paljon pienempi. 

 

Vaivaton raksaprojekti – kun talo valmistuu tehtaassa, ei tarvitse sovitella jatkuvasti kahden rakennuttajan aikatauluja yhteen

 

Kiiruna Talo on erinomainen vaihtoehto myös paritaloksi. Tehtaassa valmistuva talo on vaivaton ratkaisu, kun pitää sovittaa kahden rakennuttajan aikataulut yhteen. Tontilla ei tarvitse ravata suojaamassa ja vastaanottamassa omia tai seinänaapurin tavaroita, vaan sisustuksia myöten valmis talo toimitetaan tontille, jonka jälkeen sitä viimeistellään korkeintaan neljän viikon ajan. 

 

 

asuntokuvaus asuntokuvat.fi 3O307450-1

 

Koko mallistomme on muokattavissa paritaloiksi, myös 1,5-kerroksiset kodit. Paritalossa saat suunnitella oman puolesi sinun tarpeitasi vastaavaksi ja sisustussilmää miellyttäväksi.

 

Kysy tarkempia tietoja alueesi edustajalta. Heidän yhteystietonsa löydät täältä.