Uusien kotien rakentaminen ja vanhojen remontoiminen on tällä hetkellä suositumpaa puuhaa kuin aikoihin. Instagramista löytyy raksa- ja remonttitilejä joka lähtöön, rautakaupoissa on ruuhkaa ja valmistalotehtaat palkkaavat lisää väkeä.  

 

Omasta kodista haaveileva saattaakin pohtia, kumpi on järkevämpi ratkaisu: oman kodin rakentaminen tai rakennuttaminen vai vanhan kodin mahdollinen remontointi.  

 

Miksi ostaa jo rakennettu omakotitalo? 

  • Valmis piha ja puutarha 
  • Valmis asuinalue 
  • Mahdollisesti nopein ratkaisu, jos mitään ei tarvitse remontoida  
  • Teille sopiva koti, terveiksi todetuilla rakenteilla, sopivalla paikalla, sopivaan hintaan – miksipä ei? 

 

Miksi rakentaa uusi omakotitalo – yleisimmät syyt ja tarpeet 

  • Teille sopivaa valmista taloa ei löydy teille sopivalta paikalta tai paikkakunnalta 
  • Haluatte varmistua rakenteiden turvallisuudesta ja rakentaa/rakennuttaa kotinne itse 
  • Budjettinne ei riitä haluamaanne valmiiseen taloon  
  • Valmiin talon remontoiminen tuntuu työläältä ja epävarmalta vaihtoehdolta, mutta haluatte kotiinne uudet pinnat tai juuri teitä palvelevan huonejaon 
  • Haluatte tehdä mahdollisilla talokaupoilla voittoa muutaman vuoden kuluttua 

Siihen, kumpi ratkaisu on juuri teille oikea: rakentaminen vai vanhan osto ja mahdollinen remontointi, ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Kokonaistilanne ratkaisee ja asiaa on hyvä pohtia monesta näkökulmasta. Toisille on täysin selkeää, että tie omaan kotiin käy uuden rakennuttamisen tai rakentamisen kautta.

 

Uuden omakotitalon rakentaminen on usein halvempi ja turvallisempi vaihtoehto

 

Kaikki jo rakennettuja omakotitaloja ostomielessä kierrelleet tietävät, kuinka arpapeliä vanhojen talojen osto on. Eikä kodin tarvitse edes olla sananmukaisesti vanha, riittää, että rakentamisesta ei ole dokumentteja tallella, niin epävarmuuskerroin kasvaa huomattavasti. Kuntokartoituksella pystytään poissulkea pahimmat riskit, mutta esimerkiksi rakenteisiin harva myyjä haluaa kajottavan. 

 

New call-to-action

 

Kiiruna Talojen rakennusaika dokumentoidaan huolellisesti, jotta talo on tarpeen tullen helppoa ja turvallista myydä eteenpäin. Rakennusaikana jokaisen kriittisen työvaiheen valokuvat lähetetään sinulle talletettaviksi. 

 

Uuden omakotitalon rakentaminen tai rakennuttaminen on yleisesti ottaen halvin tapa ostaa omakotitalo. Vuoden-kaksi vanhat omakotitalot uudella asuinalueella ylittävät monien omakotirakentajien budjetit täysin. Näillekin on toki oma asiakaskuntansa, mutta suurimmalle osalle omakotihaaveilijoista itse rakennuttaminen on taloudellisesti järkevin tai ainoa ratkaisu.  

 

Uusi omakotitalo tarkoittaa mieleisiä sisustusratkaisuja ja teitä parhaiten palvelevaa huonejakoa 

 

Kiiruna Talon vakiotoimitussisältö on todella laaja myös sisustuksen ja kalustuksen osalta. Uuteen omakotitaloon saatte juuri teitä parhaiten palvelevan huonejaon sekä uudet, mieluiset sisustus- ja kalustevalinnat sekä uudet keittiökoneet. 

 

Jollekin perheelle kodinhoitohuone omalla sisäänkäynnillä on arjen sujuvuuden kannalta välttämätön, toisessa kodissa kodinhoitohuoneen sijaan halutaan panostaa saunaan, kolmannessa keittiöön.  

 

Näyttökuva 2022-1-31 kello 10.29.02

 

Jos sinulla ei ole vielä tarkkaa näkemystä siitä, millainen koti yksityiskohtineen juuri teille sopisi, ota yhteyttä alueesi myyjään ja ideoikaa yhdessä. Pätevä ja huolellinen myyjä osaa huomioida toiveenne yhteensopivuuden sekä tietyn talomallin että tonttinne suhteen.  

 

Tässä lisää informatiivista luettavaa, jos aihe on juuri nyt ajankohtainen:

 

 

New call-to-action