Viime vuoden tilinpäätöstiedot ovat nyt julki. Kiiruna Talot jatkaa vakavaraisena talotehtaana myös vuoteen 2024.

 

Kiiruna Talot taloustiedot 2023 – olemme tyytyväisiä tulokseen, jota voidaan pitää torjuntavoittona

 

Viime vuonna eli 2023 rakennusala ja erityisesti uudistalomarkkina koki historiallisen pohjakosketuksen ja koko alan liikevaihdon arvioidaan laskeneen jopa 51 %. Vuoden 2022 epävarmuus ja hidas päätöksentekokyky siis realisoitui vuoden 2023 lukemissa. Tätä taustaa vasten olemme erittäin tyytyväisiä, että liikevaihtomme laski vain 29 % verrattuna aiempaan vuoteen. Saimme sopeutettua toimintaamme pienemmän liikevaihdon kanssa niin, että tilikauden tulos jäi hyväksi.

 

Viime vuoden vajaa 14 milj. euron liikevaihto noin 4 % liikevoitolla on pitkän aikavälin strategian mukainen torjuntavoitto. Ottaen huomioon, millaisessa markkinatilanteessa vielä viime vuonna toimimme, olemme tulokseen tyytyväisiä. Yhtiömme maksuvalmius ja vakavaraisuus paranivat vuonna 2023. 

 

Vuonna 2023 myimme loppuvuotta kohden kiihtyvällä vauhdilla yhteensä 102 Kiiruna Taloa. 

 

Tilauskanta vuodelle 2024 on erinomainen – kapasiteettia on valmius nostaa patoutuneen kysynnän purkautuessa

 

Vuoteen 2024 lähdimme edellisvuotta 80% suuremmalla tilauskannalla. Tällä hetkellä seuraavat vapaat talotoimitusajat menevät marras-joulukuulle 2024, suurin osa kuitenkin jo vuodelle 2025. Vielä on kuitenkin mahdollista päästä uuteen kotiin jouluksi 2024, jos toimitusviikko saadaan varattua pian.

 

Toive omakotiasumisesta on suuri, yli puolet suomalaisista haluaisi asua omakotitalossa, mikäli saisi vapaasti valita asuinmuotonsa. Edellisvuosien patoutunut kysyntä purkautunee tulevina vuosina ja yhä useampi pääsee rakentamaan perheelleen uuden omakotitalon. Yhitömme on vakavarainen ja valmis vastaamaan kasvavaan kysyntään. 

 

Torniossa sijaitsevan talotehtaan kapasiteetti on 250 taloa per vuosi. Olemme valmiudessa nostamaan tuotantovauhtiamme nykyisestä sadan talon vauhdista tulevana syksynä.

 

SOMEPOSTAUSPOHJAT (14)

 

Kiiruna Talojen maksuehdot ja vakuuskäytäntö takaavat rakentamishankkeen turvallisuuden

 

Viime vuoden (2023) loppupuolella teimme kaksi suurta uudistusta, joilla lisäsimme kuluttajan turvaa talokaupoilla. 

  1. Kiiruna Keskeytysturva kaikkiin talokauppoihin. Mahdollistaa hankkeen keskeyttämisen yksipuolisella ilmoituksella ennen erikoissuunnittelun aloitusta.
  2. Takuuajan vakuus. Tarjoamme kaikkiin talokauppoihin rahoituslaitoksen myöntämän vakuuden talon takuuajalle.

 

Keskeytysturvamme avulla haluamme madaltaa kynnystä rakentamisen aloittamiseen. Keskeytysturva mahdollistaa sen, että hankkeen voi keskeyttää, mikäli esimerkiksi työtilanne muuttuu hankkeen alkumetreillä äkisti. Syytä keskeytykselle ei tarvitse ilmoittaa.

 

Takuuajan vakuus luo rakentajalle turvan myös talon vakuusajalle. Lisää maksuehdoista ja vakuudesta voit lukea täältä.

 

 

Kasvun näkymiä vuodelle 2024 – rakentamisen korkea laatu & asiakastyytyväisyys lähtee henkilöstöstämme

 

Väitämme, että Kiiruna Talo on turvallisin tie uuteen kotiin. Määrätietoinen työ sloganin puolesta jatkuu: turvalliseksi suunniteltu, turvallisesti rakennettu, turvallisin maksuehdoin maksettu ja turvallinen asua.

 

Tutkimusten valossa Kiiruna Talo on: 

  •  markkinoiden tiivein valmistalo & hirsitalo
  • markkinoiden nopeimmin rakentuva valmistalo (3,2 kk rakentamisen aloituksesta muuttoon, RTS 2023)
  •  markkinoiden suositelluimpia talomerkkejä jo neljättä vuotta peräkkäin (RTS, 2023)

 

Vuonna 2023 henkilöstömäärämme oli 68 kokoaikaista työntekijää. Vuonna 2024 tulemme palkkaamaan lisää väkeä niin markkinoinnin kuin myynninkin puolelle. Myös tehtaalla tullaan tarvitsemaa lisää ammattilaisia. 

 

Kiitos erinomaisille työntekijöillemme, kaikille oman kotinsa rakentamisen meidän käsin luottaneille asiakkaillemme sekä hyville yhteistyökumppaneillemme viime vuoden tuloksen mahdollistamisesta. Uuden vuoden kasvuun on hyvät eväät.

 

New call-to-action