Kiiruna Vakaa -hirsikonsepti mahdollistaa edullisen ja turvallisen hirsirakentamisen

 
 

 

 

Näin Kiiruna Vakaa mahdollistaa edullisemman hirsitalopaketin

 

1. Hirren työstö on helpompaa. Hirren uusi profiili ja tarvittavat työstöt nopeuttavat hirsitalon rakentamista tehtaalla entisestään.

2. Hirsihävikki pienenee. Nostimme hirren korkeuden 210 mm > 265 mm. Uudella korkeudella ikkunat asettuvat seinälle kauniisti ilman, että ikkunan ylä- ja alapuolista hirttä joudutaan työstämään. Näin säästämme paitsi puuta myös aikaa ja energiaa. Korkea hirsi on tekee kodista entistä näyttävämmän.

3. Olemme saaneet optimoitua hirsitaloihin liittyviä logistisia ketjuja.

 

 

04_kiviranta_1,5krs_plus_hirsi_v01

 

Hirsitalon turvallinen rakentaminen tapahtuu tehtaan suojissa

 

Hirsirakentaminen on perinteisesti tapahtunut tontilla hirsi kerrallaan pinoten. Tämä työmaalla tapahtuva talon rakentaminen vaatii hirteen tehtävän tietynlaisia työstövaiheita, joille taas tehtaassa rakennettaessa ei ole tarvetta. 

Kiiruna Vakaa on nykypäiväiseen hirsirakentamiseen kehitetty hirsiprofiili, joka mahdollistaa turvallisen, helpon ja täydellisesti ennakoitavan hirsirakentamisen tehtaan suojissa.

 

Tässä tiivistetysti faktat Kiiruna Vakaa -hirsikonseptista:

 

1. Täydellisesti tehtaassa rakentamista varten suunniteltu hirsiprofiili. Kuluttajat arvostavat yhä enemmän turvallista ja hallittavissa olosuhteissa tapahtuvaa rakentamista.

 

2. Tuotekehityksen lähtökohtana oli hirsirakentamisessa syntyvän materiaalihukan vähentäminen ja tehtaassa rakennettaessa ylimääräisten työvaiheiden poistaminen. Tässä onnistuttiin mm. hirren korkeutta nostamalla ja ikkunoiden sijoittelua säätämällä. Hallin lattialta lakaistaan yhä vähemmän arvokasta puumateriaalia polttoon.

 

3. Entistä saavutettavampi hirsitalo. Kun ei heitetä hyvää puuta hukkaan eikä tehdä turhaa työtä, lopputuotteen eli hirsitalon hintaa päästään pudottamaan. Kiiruna Vakaa mahdollisti keskimäärin 14 000 € hinnan pudotuksen kuhunkin hirsitalomalliimme.

 

01_aamurusko141e_villa_hirsi_v01

 

 

Raha on suurin syy, miksi hirsitalosta haaveileva rakentaja ei rakenna hirsitaloa 

 

Yli puolet uuden kodin rakentajista haaveilee hirsitalosta. Hinta on suurin syy, miksi hirsitalosta haaveileva päätyy kuitenkin rakentamaan perinteiseen puutalon hirsitalon sijaan.  Kehittämämme tuote – Kiiruna Vakaa – mahdollistaa hirsitalojen tehtaassa rakentamisen erittäin kustannustehokkaasti. Tämän myötä myös lopputuotteen eli aidosti muuttovalmiin hirsikodin hinta on pienempi.

 

 

ESIMERKKI: Hirsi-Kukkola S (3MH) mallin hinta putoaa uuden Kiiruna Vakaa -hirsiprofiilin myötä noin 14 000 €. Uusi hinta esimerkiksi Tampereelle rakennettaessa on 233 000€. Hinta sisältää maalämmön asennuksineen.

 

Tehdasrakentamisen edut sinulle, joka haaveilet hirsitalosta

 
  • Ennakoitavuus. Aikataulun, työvaiheiden ja budjetin ennakoitavuus mahdollistuu tehdasrakentamisen myötä lähes täydellisesti. Sinulle tämä tarkoittaa sitä, että pystyt aikatauluttamaan raksahankkeesi hyvissä ajoin: milloin maatyöt, milloin muutto uuteen kotiin. Talopaketin hinta on kaupantekohetkestä saakka täysin pitävä, ellet itse päätä tehdä lisävalintoja esimerkiksi sisustustuotteisiin ennen talopaketin toimitusta.

  • Turvallisuus. Rakentamisen kuivaketju toteutuu täydellisesti. Rakennustarvikkeet ja rakentuvan talon rakenteet eivät ole missään vaiheessa rakentamista Suomen epävakaan sään armoilla. Rakennamme talon sisustustöitä myöten valmiiksi talotehtaan suojissa.

  • Vaivattomuus. Me rakennamme kotisi muuttovalmiiksi. Pääset muuttamaan uuteen kotiisi neljän viikon kuluttua siitä hetkestä, kun tilaelementit on toimitettu tontille ja koti viimeistelty muuttovalmiiksi.

  • Rakentamisen nopeus. Ei ole salaisuus, että ammattitaitoisen työvoiman saatavuus työmaille on paikoin haasteellista. Tästä syystä raksaprojektien aikataulutus ja ennakoitavuus on paikallarakennettaessa toisinaan melko haastavaa. Me rakennamme talot tehtaalla, jossa rakentaminen etenee mahdollisten yksittäisten työntekijöiden poissaoloista huolimatta. Rakentamisen nopeus liittyy olennaisesti myös rakentamisen piilokustannuksiin: siihen kuinka kauan joudut asumaan vuokralla, kuinka kauan joudut maksaa työmaan sähkölaskua, kuinka kauan joudut pitämään työmaalla jätelavaa jne.

  • Rakentamisen korkea laatu. Katso edellinen kohta. Kun talo rakennetaan tehtaalla niin, että parhaat keittiöasentajat asentavat keittiöt ja parhaat maalaajat maalaavat seinät, rakentamisen laatu pysyy erittäin korkeana. Työnjohto on tehtaassa rakennettaessa aidosti mukana jokapäiväisessä tekemisessä.
 

 Uskomme, että rakentaminen tulee siirtymään kuluttajien ja lainsäätäjien paineesta yhä enemmän hallittaviin olosuhteisiin tehtaan suojiin. Ilo olla edelläkävijä.

 

Tutustu täältä hirsitalomalleihimme.