Lounais-Suomen edustajan Jari Nuutisen tie talomyyjän työhön on mielenkiintoinen ja monivaiheinen. Tarinan kertomisen voisi aloittaa kertomalla työstä työsuojeluvaltuutettuna, omin käsin sahatuista mökkipuista, vierailusta Turun Rakennusmessuilla tai helteisestä kesäpäivästä, jolloin Jarin vaimo Kirsi tuskastui valtavan pihan kunnossapitoon.   

 

Niin kuin elämässä yleensäkin, asiat ovat lukuisten sattumien summia. Kaiken edellä mainitun ansiosta Jari seisoo nyt kuitenkin oman Kiiruna Talonsa pihalla, Kiiruna Talojen edustajana.   

 

Olen työskennellyt valtaosan työurastani nuorten parissa kunnan sekä seurakunnan palveluksessa. Ennen kuin ryhdyin talokauppiaaksi, toimin työsuojeluvaltuutettuna. Siinä työssä kohtasin sisäilmaongelmien vahingolliset vaikutukset ja kiinnostuin turvallisesta rakentamisesta.   

 

F15397B8-C046-46D9-8D46-31339CE36819

 

Vaikka Jarilla ei ollut aiempaa kokemusta myyntityöstä, hän kertoo pitkän kokemuksen asiakastyöstä auttavan myös talojen myynnissä.  

 

– Sama logiikka pätee molemmissa työtehtävissä, ensin kuuntelen mikä on ongelma ja sitten haemme siihen yhdessä ratkaisua. 

 

Jarin vahvuus myyjänä perustuu erittäin ihmisläheiseen otteeseen rakentamista kohtaan ja aitoon suositukseen.  

 

– Kiiruna Talo on sellainen tuote, johon itse uskon ja jota minun on helppo suositella. En pidä itseäni varsinaisesti myyjänä, ennemmin asiakaspalvelijana. Minun olisi vaikea myydä tuotetta, johon en itse usko, Jari kertoo.  

 

Toive helposta omakotiasumisesta ja turvallisesta rakentamisesta – Nuutiset rakennuttivat Kiiruna Talon  

 

Nuutisen perheen ensimmäinen omakotitalo, upea funkkistyylinen luomus valtavalla tontilla, oli unelmien täyttymys ostohetkellä noin 20 vuotta sitten. Suuressa kodissa oli hyvä kasvattaa perhe, pihamaalla mahtui temmeltämään omien lisäksi liuta muidenkin lapsia.   

 

Jari ja Kirsi olivat jo pitkään asuttaneet kotia kaksin, kun lapset olivat muuttaneet opiskelujen perässä pois.  

 

– Päätös talon myymisestä kypsyi toissakesänä, kun teimme pihatöitä paahtavassa helteessä ja totesin, että nyt riittää. Tätä pihaa ei ole käyttänyt koko kesänä kukaan. Tajusimme, että tulemme mökiltä kesäisin kotiin ja kaupunkiin vain tehdäksemme pihatöitä, Kirsi kertoo.  

 

Kopio TONTTI ETSINNÄSSÄ

 

Haave helppohoitoisemmalle tontille muuttamisesta oli kytenyt jo pitkään. Jarilla oli tiedossa tietty asuinalue, jonne hän toivoi uuden kodin rakentuvan.  

 

– Minulle oli helppo keksiä synttäri- ja joululahjat. Sanoin Kirsille, että riittää, kun mennään sinne alueelle kävelylle, Jari nauraa.   

 

Prosentti-Nuutisena tunnetun huolellisen Jarin pitkä selvitystyö tuotti tulosta: Nuutiset saivat tarjouskaupassa pitkään havittelemansa tontin. Tätä tekstiä kirjoittaessa tontille on juuri toimitettu myös perheen uusi koti.   

 

Ennen uutta kotia Jari kuitenkin löysi myös uuden työn.  

 

Uutta kotia etsiessä löytyi sekä koti että työpaikka  

 

Nuutisen perheellä on kokemusta omatoimirakentamisesta yhden mökin verran. Saareen rakennettuun mökkiin he kaatoivat puutkin itse.  

 

– Tämän rakennuskokemuksen ja useiden remontoimiemme talojen jäljiltä uuteen rakennusprojektiin ryhtyminen ei houkutellut. Eilen kävimme maalaamassa tontilla katon päätykolmion laudat ja nyt minulla on tällainen, Kirsi nauraa tukiside ranteessaan.   

 

Myös Jari on aloittanut aamun hierojalla eilisen maalausurakan jäljiltä. Uuden kodin rakentaminen itse ei siis tuntunut realistiselta vaihtoehdolta.  

 

– Turun Rakennusmessuilla vuonna 2018 päädyin Kiiruna Talojen osastolle. Kiinnostuin rakentamistavasta ja etenkin rakenneratkaisuista. Ajatus jäi kytemään, taisin talokirjan tilata ja hieman selailla nettisivuja, Jari kertoo.  

 

Kohdennettu mainonta löysi kotisivuilla vierailleet Nuutiset.  

 

Yhtenä iltana selasin Facebookia ja luin Jarille ääneen vastaan tulleen mainoksen, jossa kerrottiin, että Kiiruna Talot etsii edustajaa Varsinais-Suomeen. Heti tämän luettuani lisäsin perään, että unohda koko juttu mitä juuri luin, Kirsi nauraa.   

 

Jarin kiinnostus oli kuitenkin jo syttynyt. Uudelle uralle lähtemistä helpotti osaltaan työnantajan myöntämä puolen vuoden työvapaa. 

 

– Soitin heti Ismolle. Seuraavana maanantaina tapasin Pentin. Tällöin elettiin toukokuuta. Heinäkuussa aloitin myyjän työt ja elokuussa tein ensimmäiset kaupat. Marraskuussa ilmoitin edelliselle työnantajalle, että en enää palaa takaisin entiseen työhön.  

 

Aidosti vaivaton talopaketti on helpotus monenlaisissa elämäntilanteissa   

 

Työ valmistalojen parissa on tuntunut mielekkäältä.  

 

Kirsi ja Jari pohtivat, että uuden omakotitalon rakentamisen tarve tulee usein niin sanotusti kaikista huonoimpaan hetkeen: lapset ovat pieniä, rahaa ja aikaa on vähän, mutta tilaa tarvitaan lisää.  Toisaalta uuden kodin hankkiminen voi tulla ajankohtaiseksi, kun lapset ovat muuttaneet kotoa pois, mutta vapaa-ajan käyttäminen rakennusprojektin parissa ei houkuttele. 

 

35ACC82B-A44B-4749-A4AF-54004D780144

 

– Tämä Kiiruna Talojen tapa rakentaa on moniin eri elämäntilanteisiin helppo ratkaisu. Kiiruna Taloa rakennettaessa kustannukset on helposti laskettavissa ja ennakoitavissa ja tämä prosessi on todella vaivaton. On hienoa päästä ratkaisemaan asiakkaan asumiseen liittyviä haasteita, Jari summaa. 

 

Kuvissa Jari tontilla, jossa talon perustukset on jo valettu ja vesikatto rakennettu. Taloa odoteltiin vielä muutaman päivän ajan. Jarin vinkki syysrakentajille on aikataulujen ja resurssien rajoissa laittaa pihan istutukset kuntoon jo syksyllä. 

 

– Syksy on parasta istutusaikaa ja taimet ovat yleensä edullisempia. Seuraavana kesänä piha on jo huomattavasti valmiimpi, kun istutukset ovat osittain kunnossa.

 

 

 

KATSO TULEVAT TALONÄYTTELYT

 

Kopio Kopio TONTTI ETSINNÄSSÄ