Edullinen ja pieni talopaketti 

 

Kaikki yksin tai kaksin elävät eivät suinkaan haaveile kerros- tai rivitaloasumisesta.

Pienimmät talopakettimme on suunniteltu yhden ja kahden hengen talouksia varten. Pienessä omakotitalossa yhdistyy omakotitaloasumisen edut, mutta toisaalta vältytään suuren kiinteistön huolilta.

 

Julkisivu 118C laudoitus

 

Vuonna 2017 asuntokunnan keskikoko oli Suomessa 2,01 henkilöä. Vastaavasti asuinneliöitä henkeä kohden oli keskimäärin 40,5 m². Asuntokunnat ovat pienentyneet järjestelmällisesti 1960-luvulta saakka, henkilöä kohden käytettävissä olevat neliöt sen sijaan lisääntyneet.

Pienille ja toimiville omakotitaloille on kysyntää. Kahden hengen kodin ei tarvitse olla juuri 80 neliötä suurempi. Kaksi makuuhuonetta, riittävän tilava keittiö ja järkevästi sijoitetut kylpyhuonetilat ja sauna – siinäpä hyvän kodin ainekset yksinkertaisimmillaan. Muuttovalmis talopaketti on monessa elämäntilanteessa järkevä ratkaisu.

”Pitkään ajattelimme, että teemme osan tästäkin talosta itse. Sitten kun oikein punnitsimme ikäämme, kuntoamme ja aikaamme, päädyimme avaimet käteen –taloon. Sitä emme todella ole katuneet hetkeäkään!”
Hannele Huhtala

Kiiruna Talojen talopaketeista Luotomäki 78 (huoneistoala 65 m²), Pirkkiö 92 (ha 78 m²), ja Karunki 87 (ha 74 m²) ovat alle kahdeksankymmenen neliön koteja, joiden hinnat ovat 135 000 € – 152 000 € välillä.

 

HALUAN TILATA TALOKIRJAN

 

Edullinen talopaketti ja omakotitaloasumisen ilot

 

Ei seinänaapureiden ääniä, kolahtavaa hissiä tai rappukäytävästä kuuluvaa keskustelua. Vapaus kuunnella musiikkia, remontoida ja siivota vuorokaudenajasta riippumatta.

Omakotitaloasumisen etuihin liitetäänkin usein ensimmäisenä oma rauha, oma tila ja vapaus tehdä asiat omalla tyylillä.

 

PienijaEdullinenVAlmistalo

 

Esimerkiksi oma piha on parhaimmillaan iso ilonaihe. Kesäaikaan takapihan terassi tuo pieneenkin taloon lisäneliöitä ja mahdollistaa mukavan illanvieton grillaillen.

 

Koiranomistaja arvostaa takapihaa, johon päästää koira pissalle kiireisenä työaamuna.

Huhtalat harkitsivat aluksi isompaa, reilu sataneliöistä talomallia, kunnes vierailivat talonäytössä 87-neliöisessä Kiiruna Talossa ja yllättyivät tilan tunnusta. ”Kiiruna Taloissa on se etu, että voi löytää juuri sopivan neliömäärän. Ei tarvitse ostaa liian isoa taloa”
– Hannele Huhtala –

Omakotitaloasumisen ei tarvitse olla suureellista, se voi olla aito vaihtoehto rivitalo- tai kerrostaloasumiselle, kunhan talopaketti valitaan asukkaiden todelliset tarpeet huomioiden.

 

HALUAN JÄTTÄÄ YHTEYDENOTTOPYYNNÖN

 

KATSO TULEVAT TALONÄYTTELYT

 

Jos yksin asuva on aikaisemmin pärjännyt kerrostalokaksiossa loistavasti ilman kodinhoitohuonetta, sellaiseen ei kannata omakotitalossakaan välttämättä tuhlata neliöitä. Vastaavasti intohimoisen ruoanlaittajan kannattaa panostaa keittiötilojen kokoon ja varustelutasoon.

 

Liian iso koti?

 

Osallistuimme vuoden 2017 pientalonäyttelyyn Valkeakoskella. Suosittu mallimme Kiviranta 102 C (huoneistoala 86 m²) teki vaikutuksen messuvieraisiin. Viisaasti käytetyt neliöt ja matalaenergiatalon kohtuulliset asumiskustannukset ovat kodin ostoa suunnitellessa monen toivelistan kärkipäässä.

Messuilla kävi 16 000 ihmistä, joilla oli lähes kaikilla sama ongelma: liian iso koti. Yksi tyypillisimmistä tilanteista on sellainen, jossa lasten poismuuton myötä taloon jää paljon neliöitä vaille käyttöä. Asumiselta toivotaan helppoutta ja kohtuullisia kustannuksia.
– Pentti Sutinen, Kiiruna Talo

Edullinen omakotitaloasuminen on mahdollista, kun kodiksi valitaan yhden tai kahden hengen tarpeisiin mitoitettu, pieni talopaketti.

 

HALUAN TILATA TALOKIRJAN